Tyytyväisemmät asiakkaat, nopeampi rahan kierto

”Ennen Kotoprota työmaadokumentointia tehtiin kännykällä kuvaten ja Whatsappilla ne lähettäen. Niistä sitten poimittiin kuvat ja koetettiin pysyä kartalla, missä mennään ja mistä kohteesta mikäkin kuva on”, muistelee Janne Ranta Pisaron Oy:sta aikaisempaa käytäntöä. Nyt Kotopro mahdollistaa selkeän, ajantasaisen dokumentoinnin. Dokumenttipohjat Pisaron on räätälöinyt itselle sopiviksi. Jokainen työmaa perustetaan vakioidulle dokumenttipohjalle. Vakiopohja ohjaa dokumentoimaan kaikki työvaiheet. […]

”Ennen Kotoprota työmaadokumentointia tehtiin kännykällä kuvaten ja Whatsappilla ne lähettäen. Niistä sitten poimittiin kuvat ja koetettiin pysyä kartalla, missä mennään ja mistä kohteesta mikäkin kuva on”, muistelee Janne Ranta Pisaron Oy:sta aikaisempaa käytäntöä. Nyt Kotopro mahdollistaa selkeän, ajantasaisen dokumentoinnin. Dokumenttipohjat Pisaron on räätälöinyt itselle sopiviksi. Jokainen työmaa perustetaan vakioidulle dokumenttipohjalle. Vakiopohja ohjaa dokumentoimaan kaikki työvaiheet. Mitään ei unohdu. Työn päätyttyä lähetetään asiakkaalle kuvallinen työmaapöytäkirja, josta asiakas näkee selkeästi, mitä on tehty, miten on tehty, mitä tarvikkeita käytetty ja kuka on tehnyt.

 

Laadunvalvonta yksinkertaista

”Nyt kun meillä on tämä Kotopro käytössä, myös laadunvalvonta on erittäin yksinkertaista ja helppoa”, kertoo Janne Ranta. Kun jokaisesta työmaasta syntyy kuvallinen dokumentti, josta ilmenee myös tekijät, on helppo varmistaa, että kaikki tekevät asiat samalla tavalla, laadukkaasti. Asiakas saa aina taattua Pisaron-laatua.

 

Vedenpitävä digitaalinen alibi

”Kotopro antaa meille digitaalisen alibin”, sanoo Ranta. ”Kun tulee reklamaatio, pystymme näyttämään ihan päivämäärän ja kellonajan tarkkuudella mitä tehtiin ja kuka työn teki. Epäselvyyksiä eikä ylimääräisiä kysymyksiä ei tule”, hän jatkaa. Aukoton työn dokumentointi vähentää erimielisyyksiä.

 

Laskutus ja rahan kierto nopeutunut huomattavasti

”Ennen Kotoprota saatoi kestää kuukausikin ennen kuin lasku oli asiakkaalla”, muistelee Janne Ranta aikaa ennen Kotoprota. Aikaisemmin Pisaron käytti paperisia työmaapöytäkirjoja, jotka liikkuivat kirjekuoressa postitse. Ensin työmaapöytäkirjat lähetettiin toimistolle, josta sitten lähti lasku asiakkaalle.

Nyt lähtee Kotopron avulla viesti heti työn valmistuttua sekä työnjohtajalle että laskutukseen. Lasku lähtee asiakkaalle samana päivänä. ”Kotopro on nopeuttanut laskutusta ja rahan kiertoa viikkoja. Sillä on ollut positiivinen vaikutus yrityksen talouteen.

 

Huipputyytyväiset asiakkaat

”Asiakastyytyväiyys on ihan huippuluokkaa”, kertoo Janne Ranta. Kaikki asiakkaat saavat seikkaperäisen pöytäkirjan tehdystä työstä ja kaikista työvaiheista oli kyseessä sitten salaoja- tai sadevesiviemäröintikohde. ”Asiakkaat ovat sanoneet, että tämä on ihan huippujuttu”, myhäilee Ranta tyytyväisenä. ”Tällaista palvelua he eivät ole keneltäkään muulta remonttifirmalta saaneet, oli kyseessä sitten katto- tai putkiremontti tai muu”, hän jatkaa.

 

Kuuntele, miten Kotopro nopeutti Pisaron Oy:n rahan kiertoa huomattavasti:

Kotopro on kiinteä osa Pisaron Oy:n työnkulkua:

Pisaronin asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa Kotopron myötä:

Kotopro on laadunvalvontaväline

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa...

Lue lisää