Rottien torjuntaa taloyhtiössä – apuna rotanloukut ja Kotopro

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy hyödyntää Kotoprota työssään nerokkaalla tavalla, rottien torjunnan dokumentoinnissa.

Toimin pohjoishelsinkiläisessä taloyhtiössä oto-isännöitsijänä. Meillä Pohjois-Helsingissä on usean vuoden aikana ollut ongelmia rottien kanssa. Tänäkin kesänä taloyhtiön alueella tehtiin rottahavaintoja, joten oli aika käynnistää torjunta. Käytännössä torjunta tarkoittaa taloyhtiölle sitä, että ammattilainen tulee asentamaan yhtiön alueelle rotanloukkuja, jotka sisältävät myrkkypusseja.

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen hyödyntää Kotoprota työssään

Olin yhteydessä hyväksi havaittuun ja paikalliseen Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy:hyn, josta asiantuntija saapui pikaisesti paikalle. Torjunnan lisäksi olemme saaneet hyviä ohjeita, miten ongelmaa voidaan ennaltaehkäistä.

Havaintopaikat tarkistettiin ja todettiin, että rotanloukut laitetaan samoihin paikkoihin kuin edellisinäkin vuosina.

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy:n edustaja kertoi, että heillä on nykyään käytössä tällainen Kotopro, johon he merkkaavat/kuvaavat loukkujen paikat ja antavat asiakkaalle linkin, jonka kautta asiakas pystyy seuraamaan torjunnan etenemistä. Nerokasta, ajattelin. Ja vielä Kotopro.

Edellisinä vuosina pienimuotoista haastetta on tuonut se, että torjunta-aika on osunut kesälomakaudelle ja porukkaa on ollut paikalla vähän miten sattuu. Lisäksi on ollut enemmän ja vähemmän epätietoisuutta, miten torjunta etenee ja milloin torjuja tulee taas katsomaan loukut. Laskut ovat toki tulleet ajallaan. Mutta kuten aina, tilaajan näkökulmasta tilanne on ollut valitettava, sillä ainoa dokumentaatio on ollut lasku.

Ja niin linkki Kotoprohon saapui sähköpostiini:

Näin minun on ollut helppo seurata torjunnan etenemistä. Viimeisin tarkastuskäynti osui hetkeen, jolloin olin etäpalaverissa ja syyslomalainen poikani kävi avaamassa oven ja huusi, että rottatorjuja tuli katsomaan loukut.

Ja hetkeä myöhemmin minun sähköpostiini saapui taas linkki, jonka kautta pääsin Kotoprohon katsomaan tiedot menekistä.

Digitaalisella dokumentoinnilla tarjotaan asiakkaille parempaa palvelua

Vaikka katson asiaa väkisinkin Kotopro-lasien läpi, taloyhtiöedustajana toivoisin tämän tyyppisen toiminnan lisääntyvän. Vaikka ei oma kilpailuetu ja ammattimaisuuden kasvu asiakkaan silmissä kiinnostaisi, niin voisihan sitä asiakasta palvella hieman paremmin. Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy on onnistunut näissä kaikissa asioissa. 

Ja on ollut mielenkiintoista nähdä Kotopron “Jaa”-toiminnon hyödyllisyys tämän tyyppisen prosessin aikana käytännössä.

Haluatko kokeilla Kotoprota omassa työssäsi? Aloita 7 vrk ilmainen koekäyttö.

Granlund Oy yhdenmukaisti ja vakioi dokumentoinnin Kotopron avulla: ”Kotoprolle on vaikea löytää voittavaa tuotetta markkinoilta”

Talotekniikan suunnitteluun erikoistuneen suomalaisen rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni Granlund Oy:n asiantuntijat tekevät työssään paljon kohdekatselmuksia, joista kerätyn tiedon järjestelmällinen ja yhdenmukainen dokumentointi hoidetaan nykyään sujuvasti...

Lue lisää

Työtehtävät eivät enää siirry työmaalta toimistolle – kuinka päästä eroon työvelasta

Kiinteistöalan johtava neuvonanto- ja palveluyritys Colliers Finland on siirtänyt menestyksekkäästi muun muassa kohdekäyntien raportoimisen Kotoprohon ja päässyt sen avulla eroon työmaalta toimistolle siirtyvistä tehtävistä.

Lue lisää

VesiTeknon sisäinen tiedonkulku tehostui Kotopron avulla

Energiansäästöön ja toimintavarmuuteen lämmitys- ja jäähdytysprosesseissa keskittyvä VesiTekno tehostaa työntekijöiden välistä viestintää Kotopron avulla. Kun kaikki työmaan tapahtumat on dokumentoitu, saadaan tiedot helposti myös pöytäkirjaan...

Lue lisää