Dokumentoimalla asennukset lisäät turvallisuutta ja vähennät jälkipuheita

Laadukas sähköurakointi on tärkeä osa turvallisuutta.

Urakoitsijan itse tekemä sähkötarkastuspöytäkirja ei ole yksinään riittävä tae oikein tehdyistä, turvallisista asennuksista. Tukesin tutkimuksen mukaan vuoden 2013 tarkastuksissa löytyi sähköasennusvirheitä 20 % tutkituista kohteista.

Kun työvaiheet on dokumentoitu kuvallisesti, johtaa se laadukkaaseen asennustoimintaan. Vanha kunnon ammattiylpeys nostaa päätään ja saa asentajan tekemään työn hyvin. Kotopro on myös yrityksen laadunhallintaväline. Työnjohto näkee mitä asentajat tekevät työmailla ja miten he työt tekevät. Näin työnjohto pystyy ohjaamaan oikeisiin työmenetelmiin ja myös neuvomaan asentajaa pulmatilanteissa.

Kotopro-mobiilidokumentoinnin edut sähköurakoitsijalle

 • Tee asennusdokumentit helposti ja nopeasti työn ohessa valmiille asiakirjapohjille tai itse räätälöidyille
 • Jaa kaikille osapuolille katselu- tai käyttöoikeudet projektiin
 • Tee lisätilaus ja pyydä digitaalinen allekirjoitus asiakkaalta
 • Varmista kiistatilanteissa oman oikeusturvasi
 • Luo PDF automaattisesti ja tulosta se tarvittaessa

Todenna tilattu ja tehty työ saman tien työmaalla

Asennusdokumentaation ansiosta voit myöhemmin todentaa tehdyn työn, tilatun lisätyön ja sen laadun helposti. Kommunikointi osapuolten välillä helpottuu kun dokumentit voidaan jakaa reaaliajassa tarvittaville tahoille. Dokumentaatio säilyy ja löytyy muutamassa sekunnissa aikojenkin päästä. Erimielisyydet on helpompi ratkaista, kun asennuksista löytyy kuvallinen, kattava dokumentaatio.

Asiakas ja muut asianosaiset voivat seurata projektin edistymistä saamansa käyttöoikeuden avulla. Kun jokainen työvaihe dokumentoidaan, asioihin voidaan palata myöhemmin eikä erimielisyyksiä synny. Läpinäkyvä, dokumentoitu toiminta on kilpailuetu, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Työnjohto hallitsee paremmin eri työmaita, kun ajantasainen tieto on koko ajan käytettävissä. Asioihin voidaan puuttua heti, eikä vasta lopputarkastuksessa. Kotopro auttaa kehittämään työmenetelmiä ja on oiva apu myös töihin perehdyttämisessä. Asentaja voi viestiä ajantasaisesti esimiehen kanssa ongelmatapauksissa. Hän voi kuvata työvaiheen ja kysyä neuvoa esimieheltään tai kokeneemmalta työtoverilta, joka on toisella työmaalla. Asentaja saa vastauksen saman tien Kotoprossa.

Kotoprolla voidaan tehdä tarvittaessa lisätyötilaus ja asiakas voi sen allekirjoittaa digitaalisesti. Se sujuvoittaa työn etenemistä.

Ajattele! Kuntotarkastusraportti on heti valmis eikä vapaa-aikaa tarvitse uhrata toimistolla raportin koostamiseen. Minkähän harrastuksen aloittaisit?

Kotoprolla on tehty jo miljoona kuvallista raporttia!

Katso, miten Spigot käyttää Kotoprota osana laadunvarmistusta.

Asennus­dokumentit helposti työn ohessa

Älä jätä asennusdokumentaatiota vain työnjohtajan tai valvojan varaan! Kotopron ansiosta kaikki dokumentoivat omat asennuksensa helposti työn ohessa älypuhelimella tai tabletilla. Sanele tai kirjoita huomiot, kuvaa suoraan raporttipohjaan esimerkiksi piiloon jäävät putket ja ota asiakkaalta älypuhelimella sähköinen allekirjoitus tilatusta lisätyöstä.

Käytä valmiita, muokattavia raporttipohjia

Dokumentoi kaikki urakkaan liittyvä joko käyttäen valmiita raporttipohjia tai luomalla omia. Näin korvaat myös erilaiset Word- ja Excel-dokumentoinnit sekä kansioihin kadonneet kuvat, kun kaikki löytyvät kootusti Kotoprosta.

 • Sähköasennuksen käyttöönottopöytäkirja
 • Sähköasennusten työn dokumentointi
 • Lisä- ja muutostöiden kirjaus
 • Kännykällä toimiva suunnitelmapankki
 • Muistio
 • Mittausraportit
 • Yleinen katselmuspöytäkirja

Lataa esimerkkiraportti

 • Hidden
  Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Laske, kuinka paljon rakennusalan yritys voi parantaa tulosta

Kokeile laskuria

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
 • Hidden
  Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.