Vierailijana asuntokaupan kuntotarkastuksessa

Sain tässä jokin aika sitten tilaisuuden osallistua asuntokaupan kuntotarkastukseen – siis ihan perässähiihtäjänä vain, kun en alan ammattilainen ole. Kiinnostunut kyllä olen ja jotain auttavan tason ymmärrystä rakentamisesta ja talotekniikasta on vuosien saatossa kertynyt. Oli kuitenkin mukava nähdä, miten ammattilaisen silmä havaitsi niin isommat kuin pienemmätkin puutteet, mitkä itseltä olisivat menneet ohi. Tarkastaja kirjoitteli ahkerasti […]

Sain tässä jokin aika sitten tilaisuuden osallistua asuntokaupan kuntotarkastukseen – siis ihan perässähiihtäjänä vain, kun en alan ammattilainen ole. Kiinnostunut kyllä olen ja jotain auttavan tason ymmärrystä rakentamisesta ja talotekniikasta on vuosien saatossa kertynyt. Oli kuitenkin mukava nähdä, miten ammattilaisen silmä havaitsi niin isommat kuin pienemmätkin puutteet, mitkä itseltä olisivat menneet ohi.

Tarkastaja kirjoitteli ahkerasti huomioitaan ruutuvihkoon ja otti paljon valokuvia. Hän jaksoi minullekin selittää kaikki asiat, vaikka varmaan vähän vaivaksi olinkin. Päivä kallistuessa ehtoopuolelle oli talo käyty läpi puuttuvista salaojista yläpohjan ryömintätilan eristämättömään ilmanvaihtoputkeen.

 

“Raportin työstäminen on kuulemma iso homma”

 

Tarkastaja kertoi, että saan raportin ensi viikolla. Ostajaehdokas hoputti raporttia jo kovasti, mutta muutakaan ei voi. Raportin työstäminen on kuulemma iso homma, pitää tulkita ja kirjoittaa puhtaaksi muistiinpanot sekä selvitellä valokuvat, ettei mene makkarit sekaisin. Varsinkin se kuvien liitteleminen Wordilla kuulosti olevan vähän kinkkistä käytännön miehelle.

Minä olin tuolloin jo Kotoprolla hommissa ja olin siinä kulkiessani kokeellisessa mielessä ottanut vähän kuvia kännykällä Kotopron asuntokaupan kuntotarkastuslomakkeelle ja sanellut huomioitani. Tarjosin kahvit ja näytin tarkastajalle mitä olin hänen selkänsä takana tehnyt, otin vielä pari kuvaa, puhuin tekstiksi ja napautin raportin pdf:ksi. ”Oho” sanoi tarkastaja. Vaikkei se minun raporttini ihan oikea ollutkaan niin idea tuli selväksi, säästyy päivä työaikaa, kaupat tehtiin vähän tuonnempana.

Kotopro on saanut alkunsa rakennustyömailta valvonnan raportoinnista, levinnyt siitä urakoitsijoille työvaiheiden dokumentointiin ja sitten muillekin toimialoille. Tänä päivänä Kotopron keskeisen asiakaskunnan – satoja asiakasyrityksiä ja tuhansia käyttäjiä – muodostaa kiinteistö ja rakennusala. Eikä ihme!

 

Kuvallisen tarkastusraportin tekeminen on keskiössä

 

Valvontakonsultit, kuntokartoittajat, asunnonvuokraajat ja muut tekniset tarkastajat ovat jo laajalti löytäneet Kotopron ja saavat siitä kilpailuetua. Tunnettuuden lisääntyessä uusia käyttäjäryhmiä aktivoituu enenevässä määrin Kotoprota hyödyntämään. Esim. teknistä isännöintiä löytyy paitsi isännöintitoimistoista niin myös erilaisista kiinteistöjen käyttäjäomistajaryhmistä kuten kunnat, seurakunnat jne.

 

 

Matti Ahonen

Myyntipäällikkö

Konsultointi, rakentaminen, teollisuus

+358 44 238 3720

matti.ahonen@kotopro.fi

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Rottien torjuntaa taloyhtiössä – apuna rotanloukut ja Kotopro

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy hyödyntää Kotoprota työssään nerokkaalla tavalla, rottien torjunnan dokumentoinnissa.

Lue lisää
Mikko Hilden dokumentoi kohteet Kotoprolla

Digitaalinen tiedonkeruu ja dokumentointi tukee ja tehostaa kiinteistönvälitystä

Digitaalinen dokumentointi- ja tiedonkeruualusta on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi ehkäistä vuokraustoiminnassa syntyviä mahdollisia epäselvyyksiä sekä kehittää kiinteistönvälityspalvelua. Digitaalisuuden avulla voidaan nyt turvata vuokralaisten ja vuokranantajien oikeuksia,...

Lue lisää
Kotopro ja Visma Tampuuri yhteistyöhön

Kaksi johtavaa rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritystä yhteistyöhön

Kotopro ja Visma Tampuuri rakentavat kumppanuutensa myötä kiinteistöalalle läpinäkyvämpää toimintatapaa ja tehostavat kiinteistöalan ammattilaisten arkea. Integraation myötä rakennukseen liittyvät dokumentit ja tiedot ovat aina saatavilla,...

Lue lisää