Viemärityöt ankarissa pohjoisen olosuhteissa – tässä työssä työkalujen on syytä olla kunnossa!

Kilpimaa on kansainvälinen toimija. Toimenkuvaan kuuluu pelastaa putkistoja Pohjois-Ruotsin Kiirunasta Helsinkiin. Välimatka näiden kaupunkien välillä on noin 1100 kilometriä. Se on matka joka vastaa karkeasti linnuntietä mitattuna matkaa Helsingistä Nuorgamiin, Suomen päälaelle tai matkaa Helsingistä Berliiniin. Työ on pääasiassa kokonaisten viemärijärjestelmien puhdistamista. Työ on vaativaa ja tapahtuu usein ankarissa arktisissa olosuhteissa, pohjoisessa kun pakkanen saattaa […]

Kilpimaa on kansainvälinen toimija. Toimenkuvaan kuuluu pelastaa putkistoja Pohjois-Ruotsin Kiirunasta Helsinkiin. Välimatka näiden kaupunkien välillä on noin 1100 kilometriä. Se on matka joka vastaa karkeasti linnuntietä mitattuna matkaa Helsingistä Nuorgamiin, Suomen päälaelle tai matkaa Helsingistä Berliiniin.

Työ on pääasiassa kokonaisten viemärijärjestelmien puhdistamista. Työ on vaativaa ja tapahtuu usein ankarissa arktisissa olosuhteissa, pohjoisessa kun pakkanen saattaa painua alle kolmenkymmenen. Työstettävät kohteet ovat vaihtelevia, pääosin teollisuuslaitoksia, taloyhtiöitä, sekä kuntien- ja palvelurakentamisen kiinteistöjä. 

Kilpimaalla työkalupakkiin on jo useamman vuoden kuulunut Kotopro raportointiohjelma. Kotopro on muotoutunut kiinteäksi osaksi arkea ja ohjelmaa käyttävien asiantuntijoiden määrä onkin kasvanut vuosien varrella kahdesta kahdeksaan. 

Soitinkin Jyrki Halvarille kyselläkseni kokemuksia kentältä. Jyrki vastaa laajemmin kuntotutkimuksista Kilpimaalla, ja on käyttänyt ohjelmaa aktiivisesti raportointiin. Täräytin Jyrkille suoran kysymyksen, eli miltä se Kotopron käyttö on tuntunut?

“Kotopro on ollut meille ihan lottovoitto, jos ei seitsemän oikein niin ainakin kuus plus lisänumero”. Totesi Jyrki.

Aika voimakas kannanotto, innostun jo varovaisesti ja pyydän Jyrkiä kertomaan hieman tarkemmin arjesta Kotopron kanssa.
Kilpimaalla tehdään siis paljon käyntiraportteja, kuntotutkimuksia sekä raportteja tehdystä huoltotyöstä asiakkaalle.Näitä kuntotutkimuksia ovat mm. sadevesi-, salaoja- ja viemäritutkimukset. Niihin liittyen otetaan paljon kuvia sekä kännykällä että putkistokameralla. Raportoinnin työkaluna Kotopro on ollut nyt parin vuoden ajan. 

Nyt nämä kaikki voidaan tehdä jo kentällä valmiiseen pohjaan. Niin kutsuttu sihteerin työ jää siis kokonaan pois ja aikaa säästyy. Kuvat ja teksti asettuvat nätisti määrämuotoiseen raporttipohjaan. Nämä pohjat ovat Jyrkin suunnittelemia eli siis yrityksen oman tarpeen ja tarkoitusten mukaisia. Pohjia myös päivitetään sitä mukaa kun tarjolle tulee uusia tuotteita asiakkaille.

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa...

Lue lisää