Turvaa selustasi – Reklamaation hoito

Paljonko yksi reklamaatio maksaa sinulle? Et ehkä voi suoraan vastata kysymykseen tarkalla summalla, mutta kokoluokka on varmasti tiedossa, hieman tilanteesta riippuen. Varsinkin LVI-urakoiden kohdalla summat harvoin ovat ihan pieniä. Reklamaatioista keskustellessa olen tavannut kahden koulukunnan edustajia. Toiset haluavat hoitaa reklamaatiot mahdollisimman hyvin ja toiset haluavat hoitaa asiat niin ettei reklamaatioita synny. Hyvin hoidettu reklamaatio on […]

Paljonko yksi reklamaatio maksaa sinulle?

Et ehkä voi suoraan vastata kysymykseen tarkalla summalla, mutta kokoluokka on varmasti tiedossa, hieman tilanteesta riippuen. Varsinkin LVI-urakoiden kohdalla summat harvoin ovat ihan pieniä.

Reklamaatioista keskustellessa olen tavannut kahden koulukunnan edustajia. Toiset haluavat hoitaa reklamaatiot mahdollisimman hyvin ja toiset haluavat hoitaa asiat niin ettei reklamaatioita synny. Hyvin hoidettu reklamaatio on usein positiivinen asiakaskokemus. Silti reklamaatiot tulevan useimmiten yritykselle niin kalliiksi, ettei niitä kukaan varta vasten halua.

 

Mikä siis neuvoksi?

Eräs tapa on varmistaa oma pääty varsinkin, jos olet osana suurempaa urakkaa. Kotopron avulla dokumentoit kätevästi tekemäsi työn. Tästä on apua varsinkin, kun rakenteet ja työ jäävät piiloon.  Dokumentointi kännykällä on helppoa ja nopeaa työn lomassa. Lisäksi kuvat ja merkinnät pysyvät järjestyksessä ja helposti löydettävissä verrattuna vaikkapa pilvitallennuspalveluihin.

 

Teetkö töitä ihmisten kotona?

Varsinkin kuluttaja-asiakkaiden kanssa voi löytää itsensä tilanteesta, jossa kiinteistössä ovat vaikkapa kalusteet tai asunnon pinnat vahingoittuneet. Joskus tilanne voi olla ristiriitainen. Urakoitsijan mielestä naarmu oli lattiassa jo työmaan alkaessa olemassa ja asiakas taas on päättäväisesti toista mieltä.

Tämän kaltaisten tilanteiden välttämiseksi on hyvä dokumentoida työmaan lähtötilanne. Se taas onnistuu valmiilla Kotopro -pohjalla nopeasti ja näppärästi. Kuvallisen dokumentaation tueksi saat aikaleimat, jotka todistavat milloin kuva on otettu ja kuka sen on ottanut. Vähällä vaivalla saat selustan suojattua ja nopeutat reklamaatioiden käsittelyä.

Lue lisää SuLVI:n eduista!

 

Joel Taskila

Myyntipäällikkö, LVI-ala

+358 44 356 9435

joel.taskila@kotopro.fi

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää