Sweco parantaa tiedonkulkua digitaalisella dokumentointialustalla

Rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Sweco haluaa luoda työpaikoille ympäristön, jossa uusien vaihtoehtojen kokeilu on työntekijöille vaivatonta. Tarkoituksena on löytää aidosti toimivia ratkaisuja aikataulujen ja kustannuksien hallintaan. Esimerkiksi dokumentointia ja tiedon sujuvaa liikkumista helpottamaan Sweco tarjoaa työntekijöilleen käyttöön kotimaisen Kotopron pilvipohjaisen dokumentointialustan, jossa voi jakaa kuvia ja tekstiä valituille henkilöille. Visuaalisen materiaalin hyödyntäminen varmistaa dokumenttien […]

Rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija Sweco haluaa luoda työpaikoille ympäristön, jossa uusien vaihtoehtojen kokeilu on työntekijöille vaivatonta. Tarkoituksena on löytää aidosti toimivia ratkaisuja aikataulujen ja kustannuksien hallintaan. Esimerkiksi dokumentointia ja tiedon sujuvaa liikkumista helpottamaan Sweco tarjoaa työntekijöilleen käyttöön kotimaisen Kotopron pilvipohjaisen dokumentointialustan, jossa voi jakaa kuvia ja tekstiä valituille henkilöille. Visuaalisen materiaalin hyödyntäminen varmistaa dokumenttien konkreettisuuden, ja tehdyt työt voidaan tarkastaa digitaalisesti. 

 

Onnistuuko toiminnan tehostaminen dokumentoinnilla?

 

Rakennusalaan liittyy paljon välttämättömiä dokumentteja, joiden määrä kasvaa projektien kasvaessa. Tiedon sujuva kulkeminen on siis välttämätöntä. Toiminta tehostuu, kun tieto on saatavilla ja materiaalit liikkuvat vaivattomasti oikeille henkilöille.

– Jos tarkastukset työmailla tapahtuvat kerran viikossa, kuluu odottelemiseen turhan paljon aikaa. Digitaalinen tiedon jakaminen helpottaa ja nopeuttaa esimerkiksi työvaiheiden hyväkymistä. Kuvat todistavat, että sovittu asia on oikeasti toteutettu. Kotopron dokumentointialusta on käytännön esimerkki digitalisaation hyödyntämisestä ja tietojen sujuvasta luovuttamisesta, kertoo Swecon liiketoiminnan kehitysjohtaja Tuomo Tiilikainen.

 

Uudistuminen on välttämätöntä

 

Alalla kaivataan systeemistä uudistamista. Se vaatii digitaalisten alustojen hyödyntämistä, yhteensovittamista ja yhteisiä standardeja. Tietojen tulisi olla digitaalisesti luovutettavissa ja tarpeeksi kattavia.

–Valvonta ja sääntely on välttämätöntä ja tarpeellista, mutta se vaatii huomattavan paljon työtä. Pilvipohjaiset ratkaisut kuitenkin mahdollistavat tietojen helpon saatavuuden, sujuvoittavat toimintaa ja vähentävät tietohävikkiä. Kotopron järjestelmän käyttöoikeuksien hallintaa muokkaamalla varmistetaan, että juuri oikeat henkilöt pääsevät materiaaleihin käsiksi, sanoo Tiilikainen.

 

Digitaalista tietoa tulisi hyödyntää laajemminkin

 

Työmaiden aikataulujen ja kustannuksien hallitsemisen lisäksi Tiilikainen näkee tietojen järjestelmällisessä dokumentoinnissa laajempaakin hyötyä. Dokumentoinnin avulla esimerkiksi vaihtuvat urakoitsijat pääsevät helposti käsiksi tarvittaviin tietoihin.

–Jos pienille toimijoille luovutetaan kerättyä dataa, voi se tuottaa mieletöntä lisäarvoa kaikelle kerätylle tiedolle. Läpinäkyvä tekeminen palvelee kaikkia osapuolia ja on varmasti osa tulevaisuuden tekemistä, Tiilikainen summaa.

 

Alkuperäinen Ria-lehden uutisointi (sivulla 66).

Lisätietoja

Kotopro Oy, toimitusjohtaja Samuli Suomala, 0400 518 501, samuli.suomala@kotopro.fi

Sweco Finland Oy on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluja. Sweco toteuttaa vuosittain projekteja 70 maassa. Suomessa Swecolla työskentelee 2100 asiantuntijaa ja Swecon liikevaihto on 1,8 Mrd euroa.

Kotopro Oy on kotimainen yhteisöllinen tiedonkeruualusta, jolla dokumentointi sujuu ilman ylimääräisiä välivaiheita. Kotopro toimii kaikilla päätelaitteilla ja sitä voidaan hyödyntää kaikilla toimialoilla nostamaan tekemisen laatua ja ketteryyttä. Kotopron järjestelmällä on yli 30 000 käyttäjää.

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Rottien torjuntaa taloyhtiössä – apuna rotanloukut ja Kotopro

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy hyödyntää Kotoprota työssään nerokkaalla tavalla, rottien torjunnan dokumentoinnissa.

Lue lisää

Granlund Oy yhdenmukaisti ja vakioi dokumentoinnin Kotopron avulla: ”Kotoprolle on vaikea löytää voittavaa tuotetta markkinoilta”

Talotekniikan suunnitteluun erikoistuneen suomalaisen rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni Granlund Oy:n asiantuntijat tekevät työssään paljon kohdekatselmuksia, joista kerätyn tiedon järjestelmällinen ja yhdenmukainen dokumentointi hoidetaan nykyään sujuvasti...

Lue lisää

Työtehtävät eivät enää siirry työmaalta toimistolle – kuinka päästä eroon työvelasta

Kiinteistöalan johtava neuvonanto- ja palveluyritys Colliers Finland on siirtänyt menestyksekkäästi muun muassa kohdekäyntien raportoimisen Kotoprohon ja päässyt sen avulla eroon työmaalta toimistolle siirtyvistä tehtävistä.

Lue lisää