Spigot luo kilpailuetua Kotoprolla

Spigot Oy ja Kotopro: läpinäkyvyyttä ja ajantasaisuutta dokumentointiin Toimitusjohtaja Olli Huhtala Spigot Oy:stä neuvoo omakotirakentajaa aloittamaan suunnittelun ajoissa. Kaikessa rakentamisessa, mutta erityisesti talotekniikassa, oikea ajoitus on A ja O, hän sanoo. Parempi lähteä liikkeelle hiukan etuajassa, kuin päivääkään myöhässä. Viihtyvyys  ja asumismukavuus, varsinkin uusissa, energialuokitellussa taloissa perustuu riittävään ja oikein mitoitettuun ilmanvaihtoon, lämmityksen ja jäähdytyksen […]

Spigot Oy ja Kotopro: läpinäkyvyyttä ja ajantasaisuutta dokumentointiin

Toimitusjohtaja Olli Huhtala Spigot Oy:stä neuvoo omakotirakentajaa aloittamaan suunnittelun ajoissa. Kaikessa rakentamisessa, mutta erityisesti talotekniikassa, oikea ajoitus on A ja O, hän sanoo. Parempi lähteä liikkeelle hiukan etuajassa, kuin päivääkään myöhässä.

Viihtyvyys  ja asumismukavuus, varsinkin uusissa, energialuokitellussa taloissa perustuu riittävään ja oikein mitoitettuun ilmanvaihtoon, lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen sekä kosteiden tilojen kuivatukseen. Tiiviit talot tuovat haasteita jotka tulee osata tiedostaa, jotta koti säilyy terveellisenä asua, Huhtala summaa.

Spigot Oy kartoittaa, suunnittelee ja asentaa pientalorakentajan kaikki LVI-ratkaisut. Kaukolämmöstä maalämpöön, ilma- ja vesipumpuista jäähdytykseen. Kaikki järjestelmät keskustelevat keskenään; näin saadaan paras teho-hyötysuhde ja rahaa säästyy.  – Kaikki yhdellä kädenpuristuksella, toimitusjohtaja Huhtala vakuuttaa.

LVI-rakentamisen nykyaikaa

LVI-rakentaminen on varsinaista täsmärakentamista. Tulemme työmaalle useita kertoja projektin edetessä, teemme oman osuutemme ja tulemme taas uudestaan kun projekti on edennyt seuraavaan vaiheeseen, sanoo Huhtala.

Spigot Oy käyttää rakentamisaikaisen dokumentaation tuottamiseen Kotopro-ohjelmiston LVI-rakentamiseen räätälöityä osiota. Jokaisessa asennusautossa on tablet-tietokone, jolla rakennuskohteessa tapahtuvat työvaiheet kuvataan ja siirretään järjestelmään. Työnjohtaja valitsee arkistoitavat kuvat ja lisää niihin tarvittavat tekstit. Mikäli rakennuttaja tai toiset urakoitsijat tarvitsevat neuvoja tai konsultaatiota, tämä tapahtuu helpoiten Kotopron kautta: Kuvat ja kysymykset järjestelmään, samoin vastaukset; näin kaikki keskustelut dokumentoituvat automaattisesti. KVV-työnjohtajalla on pääsy kohteen tietokantaan ja näin hän voi valvoa projektin etenemistä.

Kotopron yksi vahvuus on talon käyttö-  ja huoltokirjan automaattinen koostaminen jo rakennusvaiheen aikana: laitteet, säädöt, käytetyt materiaalit; kaikki tarvittava kootaan järjestelmään reaaliaikaisesti.

Myös vastaava työnjohtaja kannattaa valita jo hyvissä ajoin. Valvoteam käyttää samaa järjestelmää ja näin ollen vastaava työnjohtaja on koko ajan tietoinen rakennushankkeen edistymisestä.

Toimitusjohtaja Olli Huhtala kutsuu rakentamista suunnittelevaa tulemaan tutustumaan LVI-rakentamisen saloihin toimistoonsa Espoon Koskeloon.

Haluamme kantaa vastuumme, aina hinnoittelusta laiteintegrointiin ja suunnittelusta  dokumentointiin. Kaikki mitä LVI-urakkaan tarvitaan, saat Spigotilta, päättää Olli Huhtala.

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää