Säilytä katteet mobiilidokumentoinnin avulla

Kerron tässä blogissa omakohtaisista kokemuksistani remonttiyrittäjän asiakkaana. Parin vuoden aikana sattui kaksi tapausta, jolloin Kotopron kartoitusraportti olisi pelastanut remonttiyrittäjän katteet ja liiketoiminta olisi ollut kannattavaa.   Tehty työ piti purkaa ja tehdä uudelleen Pari vuotta sitten asennutin laiskuuksissani kodinhoitohuoneen komerot remonttifirmalla. Olin varannut komerot ja suunnitellut asennuksen tarkasti. Kodinhoitohuoneessa oli putkea, rasiaa ja kulmaa edessä, […]

Kerron tässä blogissa omakohtaisista kokemuksistani remonttiyrittäjän asiakkaana. Parin vuoden aikana sattui kaksi tapausta, jolloin Kotopron kartoitusraportti olisi pelastanut remonttiyrittäjän katteet ja liiketoiminta olisi ollut kannattavaa.

 

Tehty työ piti purkaa ja tehdä uudelleen

Pari vuotta sitten asennutin laiskuuksissani kodinhoitohuoneen komerot remonttifirmalla. Olin varannut komerot ja suunnitellut asennuksen tarkasti. Kodinhoitohuoneessa oli putkea, rasiaa ja kulmaa edessä, mutta sopivasti muotoilemalla komerot saisi juuri oikeaan kohtaan, jotta muutkin kalusteet mahtuvat. Mittamies kävi paikalla toteamassa asennuksen olevan helppo homma. Hän ei kuitenkaan kirjoittanut muistiinpanoja ylös eikä ottanut valokuvia.

Ja kuinkas kävikään. Mittamiehen jälkeen paikalle tulleella asentajalla ei ollut tietoa tavoitetilasta ja hän sitten asensi komerot miten helpoiten sai sopimaan – siis väärään paikkaan ja järjestykseen.

Tein reklamaation ja se otettiin asiallisesti. Mittamies kävi toteamassa tilanteen, asentaja kävi purkamassa ja taas asentamassa. Työtunteja meni, kilometrejä tuli ja yksi komerokin joutui tunkiolle. Ja katteet paloivat.

 

Ylimääräinen asennuskäynti 80 kilometrin päähän

Toinen tapaus oli keittiökaappien ovien vaihto ja parin kaapin asennus. Yrittäjä itse kävi myyntikäynnillä ja katsoimme yhdessä tarkasti tiskialtaan paikat ynnä muut sellaiset. Hän merkkasi ylös ovien määrät ja tyypit, mutta ei muuta. Kysyin, eikö hän piirrä ovista kuvaa tai ota valokuvia. Hän vakuutteli muistavansa kaiken ilman kuviakin.

Ja kuinkas kävikään. Paikalla rakennetun allaskaapin puoliskot olivat vaihtaneet paikkaa ja tiskiallas oli väärässä paikassa.
Tein tästäkin reklamaation. Yrittäjä ja asentaja tulivat tekemään ylimääräisen asennuskäynnin kahteen pekkaan 80 km päästä ja asensivat allaskaapin uusiin puihin. Pitkä kallis pöytälevy joutui tunkiolle. Ja katteet paloivat.

 

Fiksumpikin tapa

On olemassa fiksumpikin tapa, nimittäin dokumentoiminen mobiilisti Kotopro-sovelluksella, Aika kätevä se Kotopron kartoitusraportti. Siihen sanelet huomiot, kuvaat suoraan raporttipohjaan ja jaat eteenpäin työntekijälle tai tilaajalle. Kotoprolla myös allekirjoitat sähköisesti. Näin vältät katteiden palamisen.

Matti Ahonen
Kotopro Oy
myyntipäällikkö
konsultointi, rakentaminen, teollisuus

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää