Reaaliaikainen työmaaseuranta

Pitäisikö sinun olla joka paikassa yhtä aikaa?   Rakennushankkeiden onnistumisen kannalta aikataulutus on keskeisessä asemassa. Hyvällä aikataulusuunnittelulla voit pinentää hankkeen riskejä ja onnistut projektisuunnitelussa. Aikataulusuunnitelma auttaa resurssi- ja hankintasuunnittelussa, jotta nykyiset laatuvaatimukset voidaan täyttää. Laatuvaatimusten kasvaessa on myös ongelmana rakennusprojektien viivästyminen. Viivästymisen yhteydessä etsitään usein syyllistä, joka joutuu maksamaan mahdolliset viivästymisestä aiheutuneet kulut tai sakot. Projektin […]

Pitäisikö sinun olla joka paikassa yhtä aikaa?

 

Rakennushankkeiden onnistumisen kannalta aikataulutus on keskeisessä asemassa. Hyvällä aikataulusuunnittelulla voit pinentää hankkeen riskejä ja onnistut projektisuunnitelussa. Aikataulusuunnitelma auttaa resurssi- ja hankintasuunnittelussa, jotta nykyiset laatuvaatimukset voidaan täyttää.

Laatuvaatimusten kasvaessa on myös ongelmana rakennusprojektien viivästyminen. Viivästymisen yhteydessä etsitään usein syyllistä, joka joutuu maksamaan mahdolliset viivästymisestä aiheutuneet kulut tai sakot. Projektin tuloksien osalta tämä on hyvin kriittinen vaihe, sillä myöhästelyt vaikuttavat katteeseen myös työnjohdon ja asentajien työtuntien kasvavan määrän vuoksi.

Käy läpi huolellisesti yleisaikataulun työvaiheisiin ja asennuksiin budjetoidut ajat. Usein aikataulutuksessa korostetaan kriittisten vaiheiden merkitystä (mm. lattioiden valut, alakattojen ja hormien sulkemisajankohdat).

 

Hyvän aikataulusuunnitelman piirteet:

  • looginen järjestys
  • ajantasainen
  • realistinen (mm. työtuntien osalta)
  • kriittisten työvaiheiden tunnistaminen ja huomiointi koko projektin ajan

 

Saa ilmoitus sähköpostiin, kun IV-mittaukset on suoritettu

 

Useampaa työmaata johdettaessa iso osa ajasta tuppaa menemään ees-taas juoksemiseen ja ruuhkissa istumiseen työmaalta toiselle siirryttäessä. Monesti pienet ja “turhat” asiat saattavat aiheuttaa ylimääräisiä työmaalla käyntejä, vaikka aika olisi tuottavampaa käytettynä jossain ihan muualla.

Lisäksi monien pienten palasten yhteensovittaminen on aikataulun kannalta melkoinen sirkus. Tämän kaltaiset tilanteet ovat eräs syy sille, miksi Kotopron kehitys aikoinaan aloitettiin. Tavoitteenamme on ratkaista seuraava ongelmaa: tiedon kerääminen lattiatasolta maailman helpoimmalla tavalla.

Tarjoamme ohjelman jonka avulla ohjaat tiedon keruun työmaalla tärkeimpiin painopistealueisiin. Mikäli sinulla on toistuvia huolia tietyn työvaiheen suorittamisesta voidaan tätä varten rakentaa dokumenttipohja, joka ohjaa työn suorittajaa dokumentoimaan juuri vaaditut asiat.

Näin varmistat siis kuvia, videota ja tekstiä käyttäen että kyseinen työ on varmasti hoidettu oikein. Tämä ei monimutkaista tai vaikeuta itse dokumentointia, sillä Kotopro itsessään on todella helppokäyttöinen.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue SuLVI:n jäsenetu täältä!

 

Joel Taskila

Myyntipäällikkö, LVI-ala

+358 44 356 9435

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää