Reaaliaikainen työmaaseuranta

Pitäisikö sinun olla joka paikassa yhtä aikaa?   Rakennushankkeiden onnistumisen kannalta aikataulutus on keskeisessä asemassa. Hyvällä aikataulusuunnittelulla voit pinentää hankkeen riskejä ja onnistut projektisuunnitelussa. Aikataulusuunnitelma auttaa resurssi- ja hankintasuunnittelussa, jotta nykyiset laatuvaatimukset voidaan täyttää. Laatuvaatimusten kasvaessa on myös ongelmana rakennusprojektien viivästyminen. Viivästymisen yhteydessä etsitään usein syyllistä, joka joutuu maksamaan mahdolliset viivästymisestä aiheutuneet kulut tai sakot. Projektin […]

Pitäisikö sinun olla joka paikassa yhtä aikaa?

 

Rakennushankkeiden onnistumisen kannalta aikataulutus on keskeisessä asemassa. Hyvällä aikataulusuunnittelulla voit pinentää hankkeen riskejä ja onnistut projektisuunnitelussa. Aikataulusuunnitelma auttaa resurssi- ja hankintasuunnittelussa, jotta nykyiset laatuvaatimukset voidaan täyttää.

Laatuvaatimusten kasvaessa on myös ongelmana rakennusprojektien viivästyminen. Viivästymisen yhteydessä etsitään usein syyllistä, joka joutuu maksamaan mahdolliset viivästymisestä aiheutuneet kulut tai sakot. Projektin tuloksien osalta tämä on hyvin kriittinen vaihe, sillä myöhästelyt vaikuttavat katteeseen myös työnjohdon ja asentajien työtuntien kasvavan määrän vuoksi.

Käy läpi huolellisesti yleisaikataulun työvaiheisiin ja asennuksiin budjetoidut ajat. Usein aikataulutuksessa korostetaan kriittisten vaiheiden merkitystä (mm. lattioiden valut, alakattojen ja hormien sulkemisajankohdat).

 

Hyvän aikataulusuunnitelman piirteet:

  • looginen järjestys
  • ajantasainen
  • realistinen (mm. työtuntien osalta)
  • kriittisten työvaiheiden tunnistaminen ja huomiointi koko projektin ajan

 

Saa ilmoitus sähköpostiin, kun IV-mittaukset on suoritettu

 

Useampaa työmaata johdettaessa iso osa ajasta tuppaa menemään ees-taas juoksemiseen ja ruuhkissa istumiseen työmaalta toiselle siirryttäessä. Monesti pienet ja “turhat” asiat saattavat aiheuttaa ylimääräisiä työmaalla käyntejä, vaikka aika olisi tuottavampaa käytettynä jossain ihan muualla.

Lisäksi monien pienten palasten yhteensovittaminen on aikataulun kannalta melkoinen sirkus. Tämän kaltaiset tilanteet ovat eräs syy sille, miksi Kotopron kehitys aikoinaan aloitettiin. Tavoitteenamme on ratkaista seuraava ongelmaa: tiedon kerääminen lattiatasolta maailman helpoimmalla tavalla.

Tarjoamme ohjelman jonka avulla ohjaat tiedon keruun työmaalla tärkeimpiin painopistealueisiin. Mikäli sinulla on toistuvia huolia tietyn työvaiheen suorittamisesta voidaan tätä varten rakentaa dokumenttipohja, joka ohjaa työn suorittajaa dokumentoimaan juuri vaaditut asiat.

Näin varmistat siis kuvia, videota ja tekstiä käyttäen että kyseinen työ on varmasti hoidettu oikein. Tämä ei monimutkaista tai vaikeuta itse dokumentointia, sillä Kotopro itsessään on todella helppokäyttöinen.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue SuLVI:n jäsenetu täältä!

 

Joel Taskila

Myyntipäällikkö, LVI-ala

+358 44 356 9435

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää