Mobiilidokumentoinnista johtamisen automatisointiin

Kotopro on alunperin kehitetty konsulttiliiketoiminnan tarpeeseen, jossa kuvallinen, määrämuotoinen raportti syntyy paikan päällä valmiiksi puolittamalla raportointiin käytetyn ajan. Valmiit konsulttiliiketoiminnan mobiilisti täytettävät asiakirjapohjat madalsivat käyttöönottoa. Nykyisin Ramboll, Sweco, Granlund, Vahanen ja sadat pienemmät konsulttitalot hyödyntävät Kotoprota liiketoiminnassaan. Tästä 7 minuutin videosta näet miten Kotoprota käytetään konsulttiliiketoiminnassa Hyvin sukkelaan konsultti pääsi antamaan kännykästään työn dokumentointiin ventovieraalle […]

Kotopro on alunperin kehitetty konsulttiliiketoiminnan tarpeeseen, jossa kuvallinen, määrämuotoinen raportti syntyy paikan päällä valmiiksi puolittamalla raportointiin käytetyn ajan. Valmiit konsulttiliiketoiminnan mobiilisti täytettävät asiakirjapohjat madalsivat käyttöönottoa. Nykyisin Ramboll, Sweco, Granlund, Vahanen ja sadat pienemmät konsulttitalot hyödyntävät Kotoprota liiketoiminnassaan.

Tästä 7 minuutin videosta näet miten Kotoprota käytetään konsulttiliiketoiminnassa

Hyvin sukkelaan konsultti pääsi antamaan kännykästään työn dokumentointiin ventovieraalle tekijälle linkin, josta työntekijä pääsi omalla kännykällään dokumentoimaan omat kriittiset työvaiheensa. Alihankkijan oman tekemisen dokumentointi tuli luontevaksi osaksi työkokonaisuutta ja se tuli maksuperusteeksi.

Käytön laajentuessa rakennusliike- ja urakointitoimintaan laatudokumentoinnin välineeksi käyttäjät pystyivät luomaan omia toimintaympäristöjään ja monistamaan tätä kehittämäänsä toimintaympäristöalustaa seuraaviin hankkeisiin. Saneeraushankkeet poikkesivat uudishankkeista ja omakotirakennukset kerrostaloista.

Kotopro on mukana Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa. Tämä Business Finlandin hanke systematisoi tämän tiedonkeruun palvelemaan tulevaa koko hankkeen elinkaaren uudenlaisella avoimella alustalla.

Syy, miksi me olemme hankkeessa mukana, on se, että olemme saaneet läpimurron lattiatason tiedonkeruussa. Kaikki – siis ihan kaikki – kirvesmiehestä piipunpellin asentajaan, suunnittelijasta viranomaiseen – osallistuvat omalla kännykällään oman tekemisen dokumentointiin. Puhutaan alihankintaverkoston orkestroinnista. Kotoprohon kirjataan päivittäin 20 000 valokuvaa ja 100 000 merkintää.

Johtamisen automatisointi on seuraava kehitysaskel. Rakennusalan tuottavuutta mitataan uusilla mittareilla. Lattiatason tiedonkeruun vakiointi ja systematisointi ei pelkästään anna uudenlaista loikkaa laadun kehittämiselle vaan se siivittää rakennusalaa aivan uudenlaiseen johtamis- ja mittarointimaailmaan.

Haluatko kuulla lisää? Kotopron käyttöönotto on helppo ja käyttäminen on vielä helpompaa. Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme.

Samuli Suomala

Toimitusjohtaja

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa...

Lue lisää