Mobiilidokumentoinnista johtamisen automatisointiin

Kotopro on alunperin kehitetty konsulttiliiketoiminnan tarpeeseen, jossa kuvallinen, määrämuotoinen raportti syntyy paikan päällä valmiiksi puolittamalla raportointiin käytetyn ajan. Valmiit konsulttiliiketoiminnan mobiilisti täytettävät asiakirjapohjat madalsivat käyttöönottoa. Nykyisin Ramboll, Sweco, Granlund, Vahanen ja sadat pienemmät konsulttitalot hyödyntävät Kotoprota liiketoiminnassaan. Tästä 7 minuutin videosta näet miten Kotoprota käytetään konsulttiliiketoiminnassa Hyvin sukkelaan konsultti pääsi antamaan kännykästään työn dokumentointiin ventovieraalle […]

Kotopro on alunperin kehitetty konsulttiliiketoiminnan tarpeeseen, jossa kuvallinen, määrämuotoinen raportti syntyy paikan päällä valmiiksi puolittamalla raportointiin käytetyn ajan. Valmiit konsulttiliiketoiminnan mobiilisti täytettävät asiakirjapohjat madalsivat käyttöönottoa. Nykyisin Ramboll, Sweco, Granlund, Vahanen ja sadat pienemmät konsulttitalot hyödyntävät Kotoprota liiketoiminnassaan.

Tästä 7 minuutin videosta näet miten Kotoprota käytetään konsulttiliiketoiminnassa

Hyvin sukkelaan konsultti pääsi antamaan kännykästään työn dokumentointiin ventovieraalle tekijälle linkin, josta työntekijä pääsi omalla kännykällään dokumentoimaan omat kriittiset työvaiheensa. Alihankkijan oman tekemisen dokumentointi tuli luontevaksi osaksi työkokonaisuutta ja se tuli maksuperusteeksi.

Käytön laajentuessa rakennusliike- ja urakointitoimintaan laatudokumentoinnin välineeksi käyttäjät pystyivät luomaan omia toimintaympäristöjään ja monistamaan tätä kehittämäänsä toimintaympäristöalustaa seuraaviin hankkeisiin. Saneeraushankkeet poikkesivat uudishankkeista ja omakotirakennukset kerrostaloista.

Kotopro on mukana Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa. Tämä Business Finlandin hanke systematisoi tämän tiedonkeruun palvelemaan tulevaa koko hankkeen elinkaaren uudenlaisella avoimella alustalla.

Syy, miksi me olemme hankkeessa mukana, on se, että olemme saaneet läpimurron lattiatason tiedonkeruussa. Kaikki – siis ihan kaikki – kirvesmiehestä piipunpellin asentajaan, suunnittelijasta viranomaiseen – osallistuvat omalla kännykällään oman tekemisen dokumentointiin. Puhutaan alihankintaverkoston orkestroinnista. Kotoprohon kirjataan päivittäin 20 000 valokuvaa ja 100 000 merkintää.

Johtamisen automatisointi on seuraava kehitysaskel. Rakennusalan tuottavuutta mitataan uusilla mittareilla. Lattiatason tiedonkeruun vakiointi ja systematisointi ei pelkästään anna uudenlaista loikkaa laadun kehittämiselle vaan se siivittää rakennusalaa aivan uudenlaiseen johtamis- ja mittarointimaailmaan.

Haluatko kuulla lisää? Kotopron käyttöönotto on helppo ja käyttäminen on vielä helpompaa. Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme.

Samuli Suomala

Toimitusjohtaja

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää