Mobiili on tosiasia, vuosi 2018 on oman työurani mieleenpainuvin

On hienoa saada työskennellä alalla, joka aidosti parantaa prosesseja, muuttaa toimintakulttuuria sekä tuottaa kilpailutekijöitä. Parasta on ollut saada työskennellä huippuhenkilöiden kanssa, jotka ovat ennakkoluulottomasti ehdottaneet, kokeilleet, onnistuneet ja myös rohkeasti epäonnistuneet. Paljon kokeiluja, paljon kokeiluja. Nöyräksi tekee se, että asiakkaamme täysin spontaanisti suosittelevat palveluitamme omille verkostoilleen. Puhutaan viraalimekanismista. Asiakaskokemus on paras rekrytointikanava. Olemme saaneet huippuporukkaa […]

On hienoa saada työskennellä alalla, joka aidosti parantaa prosesseja, muuttaa toimintakulttuuria sekä tuottaa kilpailutekijöitä. Parasta on ollut saada työskennellä huippuhenkilöiden kanssa, jotka ovat ennakkoluulottomasti ehdottaneet, kokeilleet, onnistuneet ja myös rohkeasti epäonnistuneet. Paljon kokeiluja, paljon kokeiluja.

Nöyräksi tekee se, että asiakkaamme täysin spontaanisti suosittelevat palveluitamme omille verkostoilleen. Puhutaan viraalimekanismista. Asiakaskokemus on paras rekrytointikanava. Olemme saaneet huippuporukkaa ryhmäämme. Tervetuloa Piia, Taru, Thelma, Petteri ja Marko.

 

Olemme valtavassa murroksessa, mutta muutama rivi vuodesta 2018

Suuri osa on mennyt suunnitellusti, hämmästyttävän paljon odottamattomasti ja mukaan on mahtunut sattumusta ja onnea.

Liikevaihtomme lähes tuplaantui, käyttäjiä on nyt 30 000, puoli miljoonaa kännykällä tehtyä kuvallista asiakirjaa, digimarkkinoinnissa jää särjetty ja kasvua tapahtuu tuolla em. viraalimekanismilla. Business Finlandin ekosysteemiryhmähanke “Asuminen palveluna” jätettiin sisään, joka luotsaa koko Suomen rakentamista ja saadaan uudenlaista “nokiaa” vientimarkkinoille.

Terveydenhuoltosektori rynnii perinteisten rinnalle. 60% Suomen fysioterapia yrittäjistä tuli Kotopron käyttäjiksi, kun solmimme yhteistyökumppanuuden FysiPartners Finland Oy:n kanssa. Suomen Kosmetologiyhdistys SKY – 3700 jäsenyritystä – solmi niinikään kumppanuuden kanssamme tarjotakseen jäsenyritykselle GDPR:n mukaista tiedonkeräämis- ja tiedonsäilyttämisalustaa.

Ammattiopetuksen näyttötutkinnot yhdenmukaistuvat, kun AEL solmi Kotopro jakelusopimuksen ammattioppilaitoksille.

Saimme Vesivekin asiakkaaksemme, jossa perinteistä poiketen Kotopro otetaan aluksi 120 myyjälle myynnin välineeksi. Lähtötilanteen dokumentointi, tarjous, sopimus, joka muuten syntyy paikan päällä ilman papereita luo laadukkaan ja läpinäkyvän lähtökohdan onnistuneelle hankkeelle.

Tulevana syksynä alkaa kansainvälinen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan “kehon kuva  -WellCo – Wellness Coaching” tutkimushanke, jossa tutkittavat kirjaavat päivittäin mittojaan, suoritteitaan ja videoivat liikkumistaan Kotoprolla. Tämä on ainutlaatuista koko maailmassa! Miten helpolla tavalla saadaan tutkimusryhmä samanlaisen, yksilöllisen tiedonkeruun piiriin.

Vielä yhden mainitsen. Vuonna 2018 syntyi yrityksiä, joissa ainoana toimintaa ohjaavana välineenä on Kotopro. Tarjoukset, sopimukset, tekemisen dokumentoinnit, laskut, tunti- ja kuittikirjaukset, palkat… kaikki tapahtuu Kotopron avulla.

 

Jos ei kukaan suutu, mikään ei muutu

Kotopron ydin ja toimintaa ohjaavaa ajuri on tuottaa ratkaisuja, jossa lattiatason tiedonkeruu yli organisaatiorajojen on maailman helpointa. Henkilö pääsee tähän iloon linkistä, ilman asentamisia omalla kännykällään. Saamme realiaikaista, läpinäkyvää ja separoimatonta tietoa johtamiseen. Lisäämme hallinnan tunnetta ja luomme mekanismeja johtamisen automaatioon.

Samaan aikaan tämä tarkoittaa sitä, että vanhoista järjestelmistä on luovuttava. Kipeää ottaa, mutta mitä myöhemmin havahtuu sitä korkeammalta tömähtää. Perinteiset toimintaa ohjaavat vain oman organisaatioin käytössä olevat järjestelmät kaatuvat mahdottomuuteensa, koska maailma on muuttunut. Nykyajan ekosysteemiset mekanismit perustuvat uudenlaisiin alustatalouksiin, jossa kaikki antavat tietoa yhteiseen hyvään saadakseen myös itse hyödyn näistä uudenlaisista ekosysteemeistä.

Esimerkiksi rakentamisessa tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäistä kertaa sunnittelutieto, rakentamisen dokumentointi, ja käyttämisen kirjaamiset kirjataan loogisella, yhdenmukaisella ja läpinäkyvällä tavalla kaikkien yhteiseen käyttöön ja palvelemaan koko elinkaarta.

 

Mikä tässä kaikessa on yksilön intressi

Kaikki lähtee siitä, että tilaajat eivät suostu maksamaan, jos palvelusuoritetta ei dokumentoida. Toisaalta on työnsuorittajan turvan mukaista kirjata oma työ systemaattisella tavalla, koska jälkipuheita tulee aina. Kirjaaminen siis on toisaalta pakon sanelemaa ja toisaalta tekijän kannalta omien oikeuksien turvaamisen kannalta hyvin luontevaa.

Toinen iso muutos tapahtuu yksilön vastuuseen ja oikeuteen omaan tietoon. Minä itse tai huoltajani kerään ja ylläpidän omaa terveystietoani ja kun menen lääkäriin, minä annan tietoni lääkärille käyttööni ja edellytän, että lääkäri kirjaa asiat minun järjestelmääni.

Tai minä itse edellytän autonhuoltajan dokumentoimaan minun järjestelmääni huolto- ja korjaustoimet ja kun myyn auton, luovutan myös huoltokirjan.

Tai minä itse kerään ja ylläpidän omaa osaamisportfolioani ja jaan sitä tuleville työnanatajilleni.

 

Mobiilidokumentoinnista yhteisölliseen tiedonkeruualustaan

Mobiilidokumentointi on monilla jo päivänselvää ja arkipäiväistä, kilpailua on tullut ja markkinan kypsyys käyttämiseen ja toisaalta edellyttämiseen ovat lisääntyneet. Kotopro on toimialariippumaton laadukas tiedonkeruualusta, johon yhteisö voi pyytää kenet tahansa yli organisaatiorajojen liittymään omalla kännykällään.

Markkina kypsyy myös suuntaan, jossa kaikilta edellytetään läpinäkyvää ja ajantasaista dokumentointia. Kukaan ei tahdo dokumentoida huonoa. Laadusta ja laadun kehittämisestä on turha puhua, jos ei ole systemaattista dokumentointikulttuuria.

Se on tässä ja nyt. Kokeile, kokeile ja ota digiloikalla myös kilpailuloikka.

Hyvää alkavaa uutta vuotta 2019!

Samuli Suomala

Toimitusjohtaja
Kotopro Oy

Kotopro uutiset 9/2023: Uuden käyttöliittymän toiminnallisuudet ja tulevat päivitykset

Uusia toiminnallisuuksia uudessa käyttöliittymässä! 

Lue lisää

Kotopro uutiset 5/2023: Uudistunut pohjakuvatyökalu on nyt käytettävissä!

Uudistunut pohjakuvatyökalu on käytettävissä uudessa käyttöliittymässä, ja järjestämme nyt sen käyttöön liittyvän webinaarin.

Lue lisää

Kotopro uutiset 4/2023: Uuteen käyttöliittymään siirtyminen kannattaa nyt!

Kotopron käyttöliittymäuudistus on hyvässä vauhdissa ja järjestämme nyt uuteen käyttöliittymään liittyvän webinaarin.

Lue lisää