Maarakennusurakan dokumentointi läpinäkyvästi – Kuinka syntyy luottamus asiakkaan ja urakoitsijan välille?

"Tuoreena yrityksenä luottamuksen rakennus on ensisijaisen tärkeää. Haluamme tehdä kaiken huolellisesti ja näyttää sen myös asiakkaalle, joten Kotopron käyttö minulle on itsestäänselvyys." - Eemil Mäkelä, TJ, PohjaPro Oy

Vuosi sitten perustettu Pohjapro Oy on käyttänyt Kotoprota dokumentointiin toiminnan alusta asti. Pohjapro tekee pääsääntöisesti omakotitalojen sekä paritalojen pohjatöitä ja dokumentoi Kotopron alustaan jokaisen työvaiheen työmaan aloituksesta alkaen. Luottamuksellinen toiminta on noussut korkeaan arvoon myös asiakashankinnassa. 

Pohjapron toimitusjohtaja Eemil Mäkelä on itse käyttänyt Kotoprota ensimmäisen kerran jo reilut kuusi vuotta sitten, kun hän toimi työntekijänä yrityksessä, jossa Kotopro otettiin käyttöön. Kun oman yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, oli Kotopron valitseminen dokumentointialustaksi helppo valinta. 

”Tuoreena yrityksenä luottamuksen rakennus on ensisijaisen tärkeää. Haluamme tehdä kaiken huolellisesti ja näyttää sen myös asiakkaalle, joten Kotopron käyttö minulle on itsestäänselvyys. Rakennusalalla paljon jää piiloon, eikä purkamatta näe, mitä todellisuudessa on tehty. Sen vuoksi tällä alalla huolellinen dokumentointi on ensisijaisen tärkeää” kertoo Mäkelä.

Paljon rakenteita jää piiloon kun kone nostetaan kyytiin ja urakka on valmis. Maanrakennusrakan dokumentointi laadukkaasti voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Työntekijät sekä asiakkaat ovat ottaneet Kotopron käytön hyvin vastaan. Nyt urakan vaiheiden kuvaaminen on yksi rutiini muiden joukossa – jokaisesta työvaiheesta otetaan kuvat alustalle, eikä työnteko siitä hidastu. Dokumentointi vaihe vaiheelta on korvaamaton apu, jos esimerkiksi putket pitäisi jälkikäteen avata. Järjestelmän avulla voidaan tarkistaa, missä ne sijaitsevat. 

”Kun Kotopron järjestelmän hyödyt on päässyt kokemaan, ei siitä halua luopua. Järjestelmä on aidosti näppärä ja nopea käyttää. Arviolta kuvan lisäämiseen menee noin kymmenen sekuntia, ja loppuraportin pystyy tekemään ja lähettämään asiakkaalle minuutissa. Asiakkaalle ei myöskään tarvitse opettaa järjestelmän käyttöä, vaan työmaan seuraaminen onnistuu linkkiä klikkaamalla. Helppokäyttöisyyden vuoksi asiakkaat oikeasti seuraavat työn edistymistä” Mäkelä jatkaa. 

Kotopro rakentaa luottamusta asiakkaan ja urakoitsijan välille alusta asti

Rakennusalalla luottamuspula on iso ongelma, ja siksi avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen halutaan panostaa. Järjestelmällisen dokumentoinnin esittely kaupantekotilanteessa on merkittävä etu, jota asiakasyrityksemme kaipaavat. 

”Ehdottomasti yksi isoimmista eduista on, että asiakkaamme arvostavat dokumentointijärjestelmää. Usein asiakkaat haluavat nähdä, mitä työmaalla tapahtuu, mutta eivät ehdi paikalle katsomaan. Kun asiakas on kuullut toiminta- ja dokumentointitavoistamme, on se ratkaissut myös monia kilpailutustilanteita. Voin tyytyväisenä todeta, että olemme saaneet työmaita Kotopron avulla. Dokumentointi myös lunastaa lupauksensa – jos jokin ihmetyttää asiakasta, voimme aina sanoa, että tarkistetaan asia Kotoprosta” päättää Mäkelä.

Maanrakennusrakan dokumentointi Kotoprolla – Kokeile heti ilmaiseksi!

Ota Kotopro käyttöön ja varmista läpinäkyvyys ja luottamus asiakaspolun alkumetreiltä lähtien! Voit kokeilla Kotopron täysversiota maksutta eli saat käyttöösi ympäristön, josta löydät valmiiksi mm. MVR-mittarit, työmaapäiväkirjat, lisä- ja muutostyötilauslomakkeet ja paljon muuta.

Asiakkaamme maarakennusalalla käyttävät Kotoprota mm. laskutuksen tukena lisä- ja muutostöiden kirjaamiseen, maarakennusurakan dokumentointiin oman selustan turvaamiseksi ja kommunikointiin asiakkaan kanssa.

Aloita testi tästä!

Tarkemmat tiedot Kotopron käytöstä maarakennusalalta löydät täältä.

Siirry nyt moderniin dokumentointiin – käyttöönotto ilman sitoutumista vain 90 sekunnissa >

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää