Maanrakentaja – Haastavalle kaivuukaudelle toivottua helpotusta!

Kaivuukausi on alkanut ja kesämökkiläiset sekä omakotiasujat heräävät uudistuksiin. Useimmat odottavat kesältä rauhaa, pientä puuhastelua ja mukavia hetkiä perheen sekä ystävien kesken. Monella kuitenkin pakolliset työt painavat mielessä. Yhdellä on jätevesiasetusten edellyttämät jätevesien käsittelytyöt tekemättä ja toinen tarvitsee salaojitukseen apuja. Urakoitsijalle monenlaiset maanrakennus projektit tarkoittavat työllistymistä pitkälle syksyyn asti. Myös muiden työllistäminen on maanrakennus puolella […]

Kaivuukausi on alkanut ja kesämökkiläiset sekä omakotiasujat heräävät uudistuksiin. Useimmat odottavat kesältä rauhaa, pientä puuhastelua ja mukavia hetkiä perheen sekä ystävien kesken. Monella kuitenkin pakolliset työt painavat mielessä. Yhdellä on jätevesiasetusten edellyttämät jätevesien käsittelytyöt tekemättä ja toinen tarvitsee salaojitukseen apuja. Urakoitsijalle monenlaiset maanrakennus projektit tarkoittavat työllistymistä pitkälle syksyyn asti. Myös muiden työllistäminen on maanrakennus puolella tärkeä tavoite.

Työllistymisen vuoksi urakoitsijat pohtivat, kuinka asiakkaille voidaan luoda projektin kuluessa lisäarvoa. Pitäisi vastata monenlaisiin tarpeisiin, jotta tyytyväinen asiakas mahdollistaisi lisämyynnin sekä suosittelisi urakoitsijaa tuttavilleen. Lisäarvon luonnissa on keskeistä asiakkaiden arjen sekä loman helpottaminen. Urakoitsijoilta odotetaan myös koko ajan enemmän. Töiden etenemisen osalta on tärkeää luoda asiakkailleen ajankohtaista ja luotettavaa tietoa. Ehkäpä digitalisoituminen tarjoaa enemmän ja laajempaa menestystä yritykselle.

Mitä urakoitsijan on hyvä ottaa huomioon maanrakennuksessa?

Urakoitsijan kannalta tulee miettiä seuraavaa tiedon ja informaation välityksessä:

  • Tiedonvälityksen helppous
  • Läpinäkyvyys
  • Ajantasaisuus

Urakoitsija voi saavuttaa taloudellisia hyötyjä projektien tiedon tehokkaan hyödyntämisen ansiosta. Näin voidaan unohtaa levottomat yöt tai asioiden jatkuva pohdinta. Olisiko urakoitsijalla sitten mahdollisuus hoitaa uudistukset niin, että kaikki saadaan samaan paikkaan helposti, läpinäkyvästi ja ajantasaisesti?

Maanrakentajan avuksi Kotopro?

Kotoprossa on toimittu päämäärätietoisesti ja luotu avoin alusta, joka mahdollistaa erilaisten toimialojen yritysten oman näköisten prosessessien toteutuksen. Kaikki tapahtuu helposti ja vaivattomasti. Kotopron mobiilialusta kulkee mukana, missä ikinä liikutkaan älypuhelimen kanssa. Jokainen projektiin osallistuva osapuoli voi tarkistaa tiedot asioiden etenemisestä.

Kotoprossa on mahdollisuus yhdistää koko asiakasprosessi yhteen paikkaan helposti sekä selkeästi. Käyttäjä voi ottaa hankkeeseen mukaan kaikki siihen osallistuvat, aina sidosryhmistä asiakkaaseen. Jokainen osallistuja pystyy ajantasaisesti seuraamaan tulevia tapahtumia sekä työn suorittamisia niiltä osin kuin heidän tarvitsee. Näin aikataulussa pysyminen helpottuu eikä turhaa selvittely työtä tarvita. Kotoprossa pystyt hallitsemaan kaikki käynnissä olevat sekä tulevat urakat. Alihankintaverkoston orkestrointi helpottuu, kun jokainen hoitaa omalta osaltaan myös asiakirjojen täyttämisen.

Kiinnostuitko?

Lue lisää Kotopron hyödyistä maanrakennusalalle!

 

Janne Ranta

Digisovellusasiantuntija rakentaminen, maanrakentaminen

Kotopro Oy

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää