LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa kattavasti jo vuosien ajan ja hyvällä omallatunnolla voidaankin sanoa Spigotin olevan dokumentoinnin edelläkävijä suomalaisella LVIS- ja koko rakennusalalla. Dokumentaatio on paitsi hyvin kattavaa ja järjestelmällistä, myös erittäin läpinäkyvää. Läpinäkyvä dokumentaatio […]

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna.

Mitä on moderni dokumentointi?

Spigot on dokumentoinut kohteensa kattavasti jo vuosien ajan ja hyvällä omallatunnolla voidaankin sanoa Spigotin olevan dokumentoinnin edelläkävijä suomalaisella LVIS- ja koko rakennusalalla.

Dokumentaatio on paitsi hyvin kattavaa ja järjestelmällistä, myös erittäin läpinäkyvää. Läpinäkyvä dokumentaatio on tekijä, joka erottaa Spigotin monista muista alan yrityksistä. Läpinäkyvyys konkreettisesti ilmenee siten, että nykyään myös asiakkaalla on jatkuva ja reaaliaikainen käsitys työmaansa tilasta.

Esimerkiksi omakotiprojektin rakennuttajalla on näkymä Kotoprohon, jossa Spigotin asentajat dokumentoivat työtään. Näin rakennuttajalla on jatkuvasti reaaliaikainen tilannekuva omasta työmaastaan.

Ei pelkkä nokkamiehen työkalu

Spigotilla dokumentointi on jokaisen asentajan vastuulla. Monilla työmailla työn raportointi ja dokumentointi on mielletty työnjohtajan hommaksi. Spigotilla jokainen asentaja on velvoitettu dokumentoimaan oma työnsä. Tämä näkyy huomattavasti kattavampana yleisnäkymänä työmaahan, sekä itse työn laadussakin. Kukapa dokumentoisi huonosti tehtyä työtä?

Järjestelmällinen ja riittävän kattava työn dokumentointi mahdollistaa myös paremman laadun kehittämisen. Jokaiseen toistuvaan virheeseen päästään myöhemmin kiinni ja prosesseja päästään kehittämään kohti virheetöntä. Spigot onkin käytännössä päässyt eroon ”perinteisistä” LVIS-yrityksen reklamaatioista.

Kokeile dokumentointia Kotoprolla 7 päivää ilmaiseksi!

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

Asiakkaamme säästi kolme viikkoa työaikaa loppudokumentaation keräämisessä.

Moderni dokumentointi ja ennakoiva materiaalin kerääminen voi säästää viikkoja työaikaa. Hankkeen lopun stressaavaan luovutusmateriaalin keräämisen urakoitsijoilta voi välttää tekemällä asiat toisin.

Lue lisää