LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa kattavasti jo vuosien ajan ja hyvällä omallatunnolla voidaankin sanoa Spigotin olevan dokumentoinnin edelläkävijä suomalaisella LVIS- ja koko rakennusalalla. Dokumentaatio on paitsi hyvin kattavaa ja järjestelmällistä, myös erittäin läpinäkyvää. Läpinäkyvä dokumentaatio […]

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna.

Mitä on moderni dokumentointi?

Spigot on dokumentoinut kohteensa kattavasti jo vuosien ajan ja hyvällä omallatunnolla voidaankin sanoa Spigotin olevan dokumentoinnin edelläkävijä suomalaisella LVIS- ja koko rakennusalalla.

Dokumentaatio on paitsi hyvin kattavaa ja järjestelmällistä, myös erittäin läpinäkyvää. Läpinäkyvä dokumentaatio on tekijä, joka erottaa Spigotin monista muista alan yrityksistä. Läpinäkyvyys konkreettisesti ilmenee siten, että nykyään myös asiakkaalla on jatkuva ja reaaliaikainen käsitys työmaansa tilasta.

Esimerkiksi omakotiprojektin rakennuttajalla on näkymä Kotoprohon, jossa Spigotin asentajat dokumentoivat työtään. Näin rakennuttajalla on jatkuvasti reaaliaikainen tilannekuva omasta työmaastaan.

Ei pelkkä nokkamiehen työkalu

Spigotilla dokumentointi on jokaisen asentajan vastuulla. Monilla työmailla työn raportointi ja dokumentointi on mielletty työnjohtajan hommaksi. Spigotilla jokainen asentaja on velvoitettu dokumentoimaan oma työnsä. Tämä näkyy huomattavasti kattavampana yleisnäkymänä työmaahan, sekä itse työn laadussakin. Kukapa dokumentoisi huonosti tehtyä työtä?

Järjestelmällinen ja riittävän kattava työn dokumentointi mahdollistaa myös paremman laadun kehittämisen. Jokaiseen toistuvaan virheeseen päästään myöhemmin kiinni ja prosesseja päästään kehittämään kohti virheetöntä. Spigot onkin käytännössä päässyt eroon ”perinteisistä” LVIS-yrityksen reklamaatioista.

Kokeile dokumentointia Kotoprolla 7 päivää ilmaiseksi!

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää