Läpimurto on tapahtunut, dokumentointi osa työn suoritusta

Dokumentoinnista on tullut luonteva, itsestään selvä ja maksamiseen sidottu osa työn suoritusta. Rakennushankkeissa saadaan kaikilta osapuolilta – siis ihan kaikilta, maanrakentajasta piipunhatun asentajaan – kriittisten töiden kuvallinen dokumentointi työn laadun varmistamiseksi sekä syntynyt dokumentointi palvelee tulevaa rakennuksen käyttöä ja huoltamista. Puhutaan alihankintaverkoston orkestroinnista.   Käyttöönotto on helppoa, käyttäminen vielä helpompaa   Kotoprosta voi antaa sähköpostilinkin […]

Dokumentoinnista on tullut luonteva, itsestään selvä ja maksamiseen sidottu osa työn suoritusta. Rakennushankkeissa saadaan kaikilta osapuolilta – siis ihan kaikilta, maanrakentajasta piipunhatun asentajaan – kriittisten töiden kuvallinen dokumentointi työn laadun varmistamiseksi sekä syntynyt dokumentointi palvelee tulevaa rakennuksen käyttöä ja huoltamista. Puhutaan alihankintaverkoston orkestroinnista.

 

Käyttöönotto on helppoa, käyttäminen vielä helpompaa

 

Kotoprosta voi antaa sähköpostilinkin kaikille osapuolille esimerkiksi maanrakennusurakoitsijalle. Linkistä pääsee välittömästi kirjaamaan ja kuvaamaan oman alansa termeillä ja ohjeilla piiloon jäävät rakenteet ilman ohjelman asentamisia ja ylläpitohuolia. Dokumentointi on kaikille “ekosysteemin” osapuolille läpinäkyvää ja ajantasaista.

Mobiilidokumentointi on moninkertaistunut vuodessa. Vuosi sitten kuvia otettiin 1000 päivässä ja nyt niitä otetaan 5000. Tämän vuoden aikana tehdään miljoonas kuvallinen laatudokumentti kännykällä. Urakkasopimuksiin eniten kopioitu lause:

“Tässä hankkeessa edellytetään läpinäkyvää ja ajantasaista dokumentointia, joka ei aiheuta kustannuksia tekijälleen, mutta on maksuerien maksamisen edellytys”.

Dokumentointi on myös urakoitsijan turva. Vältytään monilta turhilta kyseenalaistamisilta ja reklamaatioilta. Tiedon läpinäkyvyys ja reaaliaikaisuus nostaa työn tuottavuutta ja antaa uudenlaista asiakaskokemusta.

 

“Narina -listat” historiaan, kohti laadukkaampaa luovutusta

 

Urakoitsijan oma dokumentointi ja itselleluovutus vähentää virheitä ja suoraviivaistaa luovutusprosessia. Miksi vielä tänään näkee, että työmaainsinööri tai valvoja käy kirjaamassa urakoitsijan virheitä ja tekemässä virhe- ja puutelistoja? Anna itselleluovutusprosessi urakoitsijan tehtäväksi ja vasta tämän jälkeen käy tarkastamassa virheettömät luovutukset.

 

Kotopron käyttöönotto onnistuu kesälläkin

Meillä painetaan hommia läpi kesän ja palvelemme mielellämme toimituksissa ja käyttöönotoissa.

Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme ja laitetaan Kotopro teillekin käyttöön.

Aurinkoisia kesäpäiviä!

 

Samuli Suomala

Toimitusjohtaja

+358 40 051 8501

samuli.suomala@kotopro.fi

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää