Laatu- rakentamisen viides ulottuvuus

Alussa oli suo, kuokka jne. Kolme vuotta sitten, tullessani Kotoprolle, löysin täältä tavattoman kätevän ja edistyksellisen mobiilisti toimivan dokumentointisovelluksen. Löytyy se täällä vieläkin – ja lisäksi yli 700 maksavan asiakkaan ja 30 000 valtuutetun käyttäjän kännykästä ja vielä entistäkin kätevämpänä. Mutta ei se kuvalliseen dokumentointiin jäänyt. Pari vuotta sitten Tekes päätti uskoa samaan ideaan kuin […]

Alussa oli suo, kuokka jne. Kolme vuotta sitten, tullessani Kotoprolle, löysin täältä tavattoman kätevän ja edistyksellisen mobiilisti toimivan dokumentointisovelluksen. Löytyy se täällä vieläkin – ja lisäksi yli 700 maksavan asiakkaan ja 30 000 valtuutetun käyttäjän kännykästä ja vielä entistäkin kätevämpänä.

Mutta ei se kuvalliseen dokumentointiin jäänyt. Pari vuotta sitten Tekes päätti uskoa samaan ideaan kuin me. Keksittiin – ja toteutettiin – slogan: ”Puhu, kuvaa, jaa”. Paino sanalla jaa. Kielenkäyttöön vakiintui käsitte alihankintaverkoston laatujohtaminen, myös orkestroinnista puhutaan.

Pitkäksi aikaa ei jääty tästäkään nautiskelemaan; nyt ollaan Business Finlandin Asumisen tulevaisuus -hankkeessa ja kehitetään Kotoprosta yhteisöllistä tiedonkeruualustaa. Aluksi mennään rakennus- ja kiinteistöklusteriin ja siitä muille toimialoille. Yhdistellään tietoa eri lähteistä, rakennetaan mittarinäkymiä ja tuetaan organisaatioiden tiedolla johtamista. Ja lopulta visiona on olla edelläkävijä johtamisen automatisoinnissa.

”No onko tuossa jotain uutta?”, kysyy joku. Äkkiseltään katsottuna ei, mutta tarkemmin katsottuna kyllä. Minulla on pitkä ura IT-alalla lähinnä kiinteistötieto- ja ERP- järjestelmien parissa ja tiedän kuinka kehittyneet järjestelmät myllyttävät suunnitelmista malleja, murskaavat numeroista katteita, kokoavat nimikkeistä tuotteita jne. Mutta missä on laatu? Siis se ihan kentältä tuleva tieto siitä, kuinka mikäkin työvaihe tuli lopulta toteutettua.

Nyt ollaankin ensimmäisen kerran sen äärellä, että kenttäoloissa havainnoin todennettu ja dokumentoitu laatu, tai sen puute, tulee olemaan oleellinen osa johdon päätöksentekoa. Taannoin joku keksi, että rakennusprojektissa aika on neljäs ulottuvuus. Olisiko laatu se viides?

Tilaa esittely ja ilmainen koekäyttö

 

Matti Ahonen

Myyntipäälikkö

matti.ahonen@kotopro.fi

+358 442 383 720

 

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa...

Lue lisää