Kotopro uutiset 1/2023: Kehityssuunnitelmat ja teknologiajohtajan terveiset

Monenlaisia uudistuksia ja parannuksia on odotettavissa vuonna 2023. Lue, mitä on tulossa ja tutustu samalla uusiin, jo julkaistuihin ominaisuuksiin.

Teknologiatiimimme Ville Kaksosen johdolla työstää Kotoprota ansiokkaasti aina vain paremmaksi työkaluksi asiakastoiveita kuunnellen. Alkaneen vuoden roadmap kehityssuunnitelmineen on nyt kasassa ja pitää sisällään seuraavia suunnitelmia:

Uuden käyttöliittymän kehitys

Vuonna 2022 keskityimme pääosin uuden käyttöliittymän kehittämiseen. Uudesta käyttöliittymästä puuttuu vielä muutamia ominaisuuksia, mutta peruskäyttö onnistuu jo hienosti! Vanha ja uusi käyttöliittymä toimivat tällä hetkellä rinnakkain, eli uusi kannattaa ottaa käyttöön niiltä osin, kuin se on jo käytettävissä. Jo julkaistuista ominaisuuksista voit lukea lisää aiemmasta uutisblogista.

Vuonna 2023 tulemme viemään käyttöliittymäuudistuksen loppuun. Olemmekin saaneet siitä jo mukavasti palautetta, josta pääosa on positiivista, mutta käyttöliittymää parannetaan edelleen asiakaspalautteen perusteella.

Järjestelmän nopeus ja varmatoimisuus

Uuden käyttöliittymän ja käytön helppouden lisäksi panostamme vuonna 2023 Kotopron nopeuteen ja varmatoimisuuteen. Käyttöliittymäuudistuksen vanavedessä aloitimme nyt myös Kotopron taustajärjestelmän uusimisen. Se on myös erittäin merkittävä uudistus Kotopron käyttäjämäärien ja käytön kasvaessa jatkuvasti. Kotopron täytyy toimia nopeasti ja vakaasti myös todella suurilla käyttäjä- ja datamäärillä.

Uudistukset vanhoihin ominaisuuksiin

Pohjakuvaan merkintäominaisuus uusitaan. Käytettävyyden lisäksi painopisteenä on uusien havaintojen/merkintöjen tekeminen pohjakuvaan mahdollisimman nopeasti. Uskomme tämän olevan kokeiltavissa maaliskuun 2023 aikana.

Asiakirjojen pohjaeditori uudistetaan myös kokonaan.

Tulossa olevat uudet ominaisuudet

Vaikka vuonna 2023 pääpaino on Kotopron käytettävyyden ja nopeuden kehittämisessä, niin julkaisemme harkitusti myös joitakin uusia ominaisuuksia. Olemme päättäneet, että teemme tänä vuonna ainakin nämä uudet ominaisuudet:

  • Roskakori Kotopron sisälle, josta käyttäjien on helppo itse palauttaa esim. vahingossa poistettuja asiakirjoja ja kuvia
  • Asiakirjan PDF:n lataus suoraan sähköpostilinkistä, ilman rekisteröitymistä tai kirjautumista
  • Kotopro-asiakirjan ja -päiväkirjasivun lukitus

Integraatiot avaavat uusia mahdollisuuksia

Lisäksi vuonna 2023 tehdään integraatioita Kotopron ja muiden Admicom-konsernin ohjelmistojen välillä (Adminet, Hillava, Tocoman).

Ensimmäinen integraatio, työtilausten julkaisu Adminetistä Kotoprohon, onkin jo julkaistu. Myöhemmin tulossa mm. maksueriin liittyvän dokumentaation julkaisu integraation kautta Kotoprohon, ja niiden kuittaukset Kotoprossa.

Uusia ominaisuuksia Kotoprossa!

Olemme jatkuvasti tehneet pieniä parannuksia Kotopron käyttöliittymään, kuten muutoksia asiakirjanäkymään uudessa käyttöliittymässä.

Käy katsomassa seuraavat uudistukset käyttöliittymässä ja ota niistä hyöty irti jokapäiväisessä työssäsi:

Valokuvien siirto ja käsittely

  • Asiakirjan valokuvia voi nyt siirtää osastojen välillä tai niiden järjestystä voi muuttaa raahaamalla tietokoneella. Ominaisuus on vastaava, mitä vanhassakin käyttöliittymässä.
  • Lisäksi kuvia voi siirtää nyt myös mobiilisti. Kuvien järjestystä voi muuttaa klikkaamalla kuvan auki, kuvan alapuolelta löytyy kuvan siirto -painikkeesta.

Parannuksia sisäänkirjautumiseen

Uutena ominaisuutena myös Single Sign-On -tuki.

Teimme Kotoprohon kirjautumistapojen ”pakotuksen”. Eli uudessa käyttöliittymässä ylläpitokäyttäjät voivat määrittää, mitkä kirjautumistavat ovat sallittuja teidän Kotopro-ympäristössänne:

Jos ylläpitäjä valitsee esim. pelkän Microsoftin, niin organisaationne käyttäjät eivät pääse kirjautumaan muulla tavalla sisään Kotoprohon.

Tärkeitä huomioita:

  • Tämä asetus koskee vain organisaation käyttäjiä, eli rajoitetut käyttäjät voivat rekisteröityä ja kirjautua edelleen millä tahansa kirjautumistavalla.
  • Peruskäyttäjät on ensin lisättävä käyttäjiksi Kotopron käyttäjienhallinnassa. Sen jälkeen he voivat kirjautua sisään vain valituilla palveluntarjoajilla.
  • Yrityksellänne on oltava sellaiset Microsoft-tiliasetukset, joilla tilejä voidaan käyttää ulkoisissa palveluissa, kuten Kotoprossa. Microsoft-ylläpitäjät voivat muuttaa tätä asetusta.
  • MFA-tuki (Multi-Factor Authentication) voidaan toteuttaa pakottamalla se päälle esim. Microsoft-tileihin. Eli ottamalla ainoastaan Microsoft-kirjautumistavan käyttöön Kotoprossa, yrityksellänne on sitä kautta sekä SSO että MFA päällä myös Kotopron kirjautumisessa.

Jos dokumentoidessa nousee kysymyksiä, muistathan, että asiakaspalvelussa olemme sinua varten ja autamme mielellämme. Asiakaspalveluun voit varata ajan tästä.

Kotopro uutiset 9/2023: Uuden käyttöliittymän toiminnallisuudet ja tulevat päivitykset

Uusia toiminnallisuuksia uudessa käyttöliittymässä! 

Lue lisää

Kotopro uutiset 5/2023: Uudistunut pohjakuvatyökalu on nyt käytettävissä!

Uudistunut pohjakuvatyökalu on käytettävissä uudessa käyttöliittymässä, ja järjestämme nyt sen käyttöön liittyvän webinaarin.

Lue lisää

Kotopro uutiset 4/2023: Uuteen käyttöliittymään siirtyminen kannattaa nyt!

Kotopron käyttöliittymäuudistus on hyvässä vauhdissa ja järjestämme nyt uuteen käyttöliittymään liittyvän webinaarin.

Lue lisää