Kotopro etsii sinua asiakastyytyväisyyden ammattilainen – Rekry Customer Success -tiimiin on auki!

Etsimme nyt vahvistusta Customer Success -tiimiimme. Me Customer Success -tiimissä vastaamme kokonaisvaltaisesti asiakastyytyväisyydestä.

Customer success specialist

Haluatko tulla mukaan menestystarinaan? Kotopro kasvaa vauhdilla ja haemme joukkoomme uusia vastuunkantajia.

Kotopro Oy on vuonna 2011 perustettu suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan dokumentointiohjelmistoa tarjoava yritys. Päätuotteemme on helppokäyttöinen pilvipalvelu, jolla kerätään ja jaetaan rakennuksiin liittyvää tietoa. Ratkaisumme helpottaa ja tehostaa työtä, säästää aikaa ja parantaa laatua. Tähän mennessä jo noin 75 000 käyttäjää yli tuhannessa asiakasyrityksessä on luonut noin 1,7 miljoonaa digitaalista asiakirjaa Kotopro-ohjelmistolla. Meillä on tutkitusti tyytyväiset työntekijät ja asiakkaat: peräti 94 % asiakkaistamme suosittelee Kotoprota.

Hyppää mukaan huipputiimiin! 

Etsimme nyt vahvistusta Customer Success -tiimiimme. Me Customer Success -tiimissä vastaamme kokonaisvaltaisesti asiakastyytyväisyydestä.

Työtehtävä on monipuolinen: Olemme asiakkaan tukena koko asiakkuuden ajan. Tarjoamme asiakastukea niin puhelimitse kuin verkossa, avustamme uusia asiakkuuksia käyttöönotossa mm. tarjoamalla koulutusta ja muuta käytön tukea. Myös myyntityö kuuluu olennaisena osana työtehtäviä. 

Lisäksi työtehtäviin sisältyy Customer -tiimin muita yhteisiä tehtäviä, jotka tukevat asiakastyytyväisyyttä ja helppoa käyttöönottoa. Näitä voivat olla esimerkiksi video-ohjeiden teko, kirjallisten ohjeiden päivittäminen ja/tai asiakastyytyväisyyskyselyn teettäminen ja vastausten käsittely.

Odotamme sinulta positiivista, asiakaslähtöistä asennetta ja innokkuutta kasvaa Kotopron mukana. Työssä vaaditaan myyntihenkisyyttä, itseohjautuvuutta ja kykyä organisoida omia työtehtäviä. Arvostamme lisäksi, jos sinulla on tuntemusta rakennus- tai kiinteistöalalta.

Me Kotoprolla haluamme huolehtia henkilöstön viihtyvyydestä tarjoamalla käyttöön hyvät työvälineet, mahdollisuuden etätyöhön ja tietysti loistavat työkaverit! Tuemme myös työntekijöidemme vapaa-aikaa liikunta- ja kulttuuriedulla. Teetimme henkilöstökyselyn marraskuussa 2021 ja Kotopron työntekijäkokemus on erinomainen – eNPS 50! 

Tarjoamme sinulle näköalapaikan kasvavassa yrityksessä rakennusalan asiakkuuksien parissa. Lisäksi ympärilläsi on innostava ja aina eteenpäin pyrkivä tiimi. 

Tiimimme työskentelee niin etänä kuin myös Vantaan toimistollamme. Työ edellyttää myös satunnaista matkustelua kotimaassa.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen vastauksesi sähköpostilla Kerro koulutuksestasi, kokemuksestasi ja palkkatoiveesi. Liitä mukaan myös CV. 

Lähetä hakemuksesi ja kysy tarvittaessa lisätietoja:

Piia Blomberg, Customer Success Manager, 040 199 39 49 piia.blomberg@kotopro.fi

Kotopro uutiset 4/2023: Uuteen käyttöliittymään siirtyminen kannattaa nyt!

Kotopron käyttöliittymäuudistus on hyvässä vauhdissa ja järjestämme nyt uuteen käyttöliittymään liittyvän webinaarin.

Lue lisää

Kotopro uutiset 1/2023: Kehityssuunnitelmat ja teknologiajohtajan terveiset

Monenlaisia uudistuksia ja parannuksia on odotettavissa vuonna 2023. Lue, mitä on tulossa ja tutustu samalla uusiin, jo julkaistuihin ominaisuuksiin.

Lue lisää

Uusi Adminet-integraatio on julkaistu

Adminetin ja Kotopron yhteiskäyttö on nyt entistä helpompaa ja työmaiden hallinta ja seuranta aiempaa tehokkaampaa.

Lue lisää