Kaksi johtavaa rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritystä yhteistyöhön

Kotopro ja Visma Tampuuri yhteistyöhön
Kotopro ja Visma Tampuuri rakentavat kumppanuutensa myötä kiinteistöalalle läpinäkyvämpää toimintatapaa ja tehostavat kiinteistöalan ammattilaisten arkea. Integraation myötä rakennukseen liittyvät dokumentit ja tiedot ovat aina saatavilla, ja se helpottaa isännöitsijöiden ja kiinteistöpäälliköiden työtä.

Kotopro ja Visma Tampuuri rakentavat kumppanuutensa myötä kiinteistöalalle läpinäkyvämpää toimintatapaa ja tehostavat kiinteistöalan ammattilaisten arkea. Integraation myötä rakennukseen liittyvät dokumentit ja tiedot ovat aina saatavilla, ja se helpottaa isännöitsijöiden ja kiinteistöpäälliköiden työtä.

Visma Tampuuri on kiinteistönhallinnan kotimainen ohjelmistoasiantuntija, joka kehittää Tampuuri-ohjelmistoa. Tampuuria käyttää päivittäin 11 000 henkilöä, ja järjestelmällä hallinnoidaan yli 1,3 miljoonan huoneiston tietoja.

Kotopro on kotimainen ohjelmistotalo, jonka Kotopro-järjestelmä on rakennus- ja kiinteistöalaan erikoistunut yhteisöllinen tiedonkeruualusta ja johtamisjärjestelmä, jonka avulla dokumentointi ja tiedon elinkaarihallinta onnistuvat ilman ylimääräisiä välivaiheita. Kotopron yli 60 000 käyttäjää lisäävät yli 10 000 kuvaa päivässä järjestelmään. 

Yhteistyön myötä Kotopron ja Tampuurin tiedot integroituvat niin, että esimerkiksi rakennustöiden dokumentit ovat käytettävissä Tampuurissa. Kumppanuus tulee helpottamaan merkittävästi kiinteistöalan ammattilaisten työntekoa. 

–Tämän kumppanuuden myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin paremman käyttäjäkokemuksen. Me Kotoprolla haluamme edistää rakentamisen laatua ja rakennuksien elinkaariajattelua, ja yhteistyön myötä tiedot Kotoprosta siirtyvät automaattisesti myös Tampuuriin. Näin voidaan varmistaa rakentamisen laatu esimerkiksi huoneistoremonteissa, kertoo Kotopron toimitusjohtaja Samuli Suomala

– Kumppanuus Kotopron kanssa on tärkeä lisä kumppaniohjelmaamme. Jo neuvotteluiden aikana tunnistimme laajasti yhteisiä asiakkuuksia, jotka pääsevät hyötymään yhteistyöstämme integraation myötä. Tämä säästää esimerkiksi kiireisien isännöitsijöiden ja kiinteistöpäälliköiden aikaa, kun raportteja ei tarvitse käsin syöttää sähköpostista Tampuuriin. Haluamme lisäksi olla osaltamme mukana mahdollistamassa kiinteistöjen tehokasta ylläpitoa ja rakentamista, Visma Tampuurin kumppanuuspäällikkö Erkki Ahonen toteaa. 

Integraatio tehostaa isännöitsijöiden arkea

Jo ennen yhteistyötä monet isännöitsijät käyttivät työhönsä sekä Kotoprota että Tampuuria. Nyt integraation myötä Kotoprolla tuotetut tarkastus- ja valvontaraportit tallentuvat automaattisesti Tampuuri-ohjelmistoon. 

 –Yhteistyön myötä toteutettava integrointi on todella odotettu ominaisuus, joka helpottaa ja tehostaa isännöitsijöiden arkea merkittävästi. Integraation myötä tiedot löytyvät juuri sieltä, mistä pitääkin, sanoo Kotopron kokenut digiasiantuntija Jukka-Pekka Joutsen. 

Koko rakennuksen elinkaaren kestävää dokumentointia

Rakentamisen ja remontoinnin aikana syntyvä urakoitsijoiden dokumentointi tuottaa myös elinkaarellista käyttö- ja huoltotietoa. Esimerkiksi Tuusulan Asuntomessuilla nähtiin, kuinka osakas pääsi Kotopron avulla seuraamaan omasta kännykästään vedeneristystyön etenemistä, hellan takuutietoja sekä ilmanvaihtolaitteen huoltovälejä. Muun muassa näiden tietojen automaattinen vienti Tampuurin järjestelmään on yhteistyön myötä mahdollista. Tiedot ovat tallessa ja tarkasteltavissa vuosienkin kuluttua. 

Mullistava mobiilidokumentointi tarjoaa uusia käyttömahdollisuuksia Tampuurin käyttäjille  

Kotopron ja Tampuurin kumppanuuden myötä remonttien laadunvarmistaminen voidaan toteuttaa modernin dokumentoinnin avulla siten, että remonttien dokumentointi, työn hyväksyminen ja kentällä tapahtuva dokumentointi tallentuvat automaattisesti Tampuuri-ohjelmistoon. Huoneistoremontin kaikki osapuolet kirjaavat ja kuvaavat omalla kännykällään työvaiheensa reaaliaikaisesti ja läpinäkyvästi kaikkien osapuolten nähtäväksi ja edelleen hyödynnettäväksi, ja näin voidaan varmistaa huoneistoremontin onnistuminen. 

Myös Kotopron vuokrahuoneiston tarkastuslomake tulee integraation myötä osaksi Tampuuri-järjestelmää. Tämän myötä vuokralainen saa linkin, josta hän voi omalla kännykällään dokumentoida kuvin ja tekstein vastaanottamansa vuokrahuoneiston kunnon. Tarkastuslomaketta jaetaan jo Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n kautta, ja nyt se on käytössä myös Tampuurin käyttäjille. 

–Uskon vakaasti, että yhteistyö tulee poikimaan paljon hyvää sekä Kotoprolle että Visma Tampuurille, mutta ennen kaikkea asiakkaillemme. Moderni dokumentointi ja sujuva tiedonvälitys ovat väistämättä merkittävässä roolissa onnistuneen asiakaskokemuksen sekä rakennuksien kunnon säilymisen kannalta, joten yhteistyö tuntuu erittäin innostavalta, päättää Suomala.

Kokeile Kotopron käyttöä 7 päivää veloituksetta

Rottien torjuntaa taloyhtiössä – apuna rotanloukut ja Kotopro

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy hyödyntää Kotoprota työssään nerokkaalla tavalla, rottien torjunnan dokumentoinnissa.

Lue lisää
Mikko Hilden dokumentoi kohteet Kotoprolla

Digitaalinen tiedonkeruu ja dokumentointi tukee ja tehostaa kiinteistönvälitystä

Digitaalinen dokumentointi- ja tiedonkeruualusta on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi ehkäistä vuokraustoiminnassa syntyviä mahdollisia epäselvyyksiä sekä kehittää kiinteistönvälityspalvelua. Digitaalisuuden avulla voidaan nyt turvata vuokralaisten ja vuokranantajien oikeuksia,...

Lue lisää
ilmanvaihtokanavan puhdistus

Modernin dokumentoinnin vaikutuksien monipuolisuus yllätti positiivisesti Nuohous- ja ilmastointitohtorit

Ennen Kotopron käyttämistä Nuohous- ja ilmastointitohtorit Oy:n työntekijät kuluttivat huomattavan paljon työaikaa dokumentointiin, esimerkiksi kuvallinen IV-puhdistusraportti vei huomattavasti aikaa.

Lue lisää