Isännöitsijä – Miksi digiloikka kannattaa?

Isännöintiä pidetään hyvin perinteisenä alana, joka ei ole kehittynyt yhtä nopeasti kuin monet muut alat. Digitalisaatio ei tunnu vaikuttavan ammattikunnan tapaan työskennellä. On kuitenkin selvää, että alalla tapahtuu muutosta. Isännöitsijöistä iso osa eläköityy ja alalle tarvitaan tekijöitä uuden rakentamisen myötä lisää. Mutta miksi juuri digitalisaatio on tärkeää?   Asiakastyytyväisyys Asiakaskokemuksen merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Kilpailijoista […]

Isännöintiä pidetään hyvin perinteisenä alana, joka ei ole kehittynyt yhtä nopeasti kuin monet muut alat. Digitalisaatio ei tunnu vaikuttavan ammattikunnan tapaan työskennellä. On kuitenkin selvää, että alalla tapahtuu muutosta. Isännöitsijöistä iso osa eläköityy ja alalle tarvitaan tekijöitä uuden rakentamisen myötä lisää. Mutta miksi juuri digitalisaatio on tärkeää?

 

Asiakastyytyväisyys

Asiakaskokemuksen merkitys kasvaa tulevaisuudessa entisestään. Kilpailijoista on hyvä erottautua, jollakin muulla kuin hinnalla. Hinta ei ole keskeisin tekijä isännöitsijää valittaessa, joten laadukkaaseen viestintään ja asiakkaiden odotusten täyttymiseen on panostettava. Isännöitsijän rooli onkin viestinnällisesti tärkeä. Siksi digitalisaatio voi tuoda vaivattoman tavan viestiä taloyhtiön tapahtumista asukkaille. Voit kehittää läpinäkyvyyttäsi esimerkiksi urakoitsijadokumentoinnilla ja laskutusinformaation jakamisella taloyhtiön hallitukselle sekä asukkaille.

 

Keskittyminen olennaiseen lisäarvoon

Yksinkertaisesti digitaaliset palvelut helpottavat rutiininomaisten tehtävilien suorittamista ja vähentävät virheitä. Toiminta tehostuu merkittävästi eri osa-alueiden esimerkiksi raporttien tuottamisen osalta. Isännöitsijä pystyy hoitamaan digitalisaation ansiosta yhä useampaa asiakasta, sillä aikaa ei kulu turhaan paperien pyörittelyyn. Isännöinnin on myös syytä miettiä mahdollista lisämyyntiä. Digiaika mahdollistaa uudenlaisten palveluiden tarjoamisen ja vain taivas on rajana. Eli lisäarvoa voidaan tuottaa myös uudenlaisten innovaatioiden myötä.

 

Osaavan työvoiman tavoittaminen

Työntekijöille on usein tärkeää saada työskennellä hyvillä työvälineillä. Alalla on kuitenkin kilpailua osaamisesta, joten erotu myös mahdollisen rekrytoinnin osalta. Tarjoa työntekijöille hyvät välineet ja ohjelmat, joilla työ onnistuu vaivattomammin. Saat helpommin osaavampaa työvoimaa, joka näkyy myös asiakkaillesi ammattitaitoisena palveluna.

 

Muutosprosessin johtaminen

Muutos on keskeinen teema tälle vuosituhannelle. Johtamistaidoilla ja organisointikyvyillä pääsee pitkälle, mutta digitalisaatio auttaa nopean sekä luotettavan tiedon kulussa, jolloin seurannan, analysoinnin ja päätöksien on tapahduttava entistä nopeammin.

 

Tiedonkulku & kommunikointi

Taloyhtiössä tieto digitalisoituu halusivat sitä isännöitsijät tai eivät. Informaation kerättävyys, jaettavuus, ajantasaisuus sekä hyödynnettävyys ovat tärkeitä kehittämiskohteita, jos ne eivät ole vielä kunnossa.

Kotopro tarjoaa apuja digiloikkaan! Yhtiökokouksen digitalisoituminen mahdollistaa tärkeiden asioiden huolellisen läpikäynnin esimerkiksi ennen kokousta. Allekirjoitukset voidaan tehdä sähköisesti ilman tulostusta ja skannausta. Tutustu lisää!

 

Jukka-Pekka Joutsen

Myyntipäällikkökonsultointi, kiinteistöliiketoiminta

jukka-pekka.joutsen@kotopro.com

+358 40 197 2600

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Rottien torjuntaa taloyhtiössä – apuna rotanloukut ja Kotopro

Tehopuhdistus Vesa Toiviainen Oy hyödyntää Kotoprota työssään nerokkaalla tavalla, rottien torjunnan dokumentoinnissa.

Lue lisää
Mikko Hilden dokumentoi kohteet Kotoprolla

Digitaalinen tiedonkeruu ja dokumentointi tukee ja tehostaa kiinteistönvälitystä

Digitaalinen dokumentointi- ja tiedonkeruualusta on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi ehkäistä vuokraustoiminnassa syntyviä mahdollisia epäselvyyksiä sekä kehittää kiinteistönvälityspalvelua. Digitaalisuuden avulla voidaan nyt turvata vuokralaisten ja vuokranantajien oikeuksia,...

Lue lisää
Kotopro ja Visma Tampuuri yhteistyöhön

Kaksi johtavaa rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritystä yhteistyöhön

Kotopro ja Visma Tampuuri rakentavat kumppanuutensa myötä kiinteistöalalle läpinäkyvämpää toimintatapaa ja tehostavat kiinteistöalan ammattilaisten arkea. Integraation myötä rakennukseen liittyvät dokumentit ja tiedot ovat aina saatavilla,...

Lue lisää