Hallinnollisen isännöitsijän kiinteistökierroksella ON lisäarvoa taloyhtiölle

Aloitin Kotopro Oy:n palveluksessa maaliskuun 2022 alussa. Yhtenä tärkeänä työtehtävänäni on kasvattaa Kotopron osuutta tärkeässä kohderyhmässämme isännöintiyrityksissä. Kotopro on mobiilidokumentointi- ja tiedonkeruusovellus ja se on laajasti käytössä teknisillä isännöitsijöillä. Tekniset isännöitsijät käyttävät Kotoprota esim.  kiinteistökatselmuksien ja märkätilaraporttien tiedon keräämiseen ja dokumentointiin. Olen käynyt useita keskusteluja hallinnollisten isännöitsijöiden kanssa, jotka käyttävät Kotoprota myös kiinteistö- tai tonttikierroksiin. […]

Aloitin Kotopro Oy:n palveluksessa maaliskuun 2022 alussa. Yhtenä tärkeänä työtehtävänäni on kasvattaa Kotopron osuutta tärkeässä kohderyhmässämme isännöintiyrityksissä.

Kotopro on mobiilidokumentointi- ja tiedonkeruusovellus ja se on laajasti käytössä teknisillä isännöitsijöillä. Tekniset isännöitsijät käyttävät Kotoprota esim.  kiinteistökatselmuksien ja märkätilaraporttien tiedon keräämiseen ja dokumentointiin.

Olen käynyt useita keskusteluja hallinnollisten isännöitsijöiden kanssa, jotka käyttävät Kotoprota myös kiinteistö- tai tonttikierroksiin. Saadun palauteen mukaan Kotopro tehostaa dokumentointia jopa tunnilla per raportti.

Mutta vielä useammalta näkemys kiinteistökierroksesta ja roolista osana hallinnollisen isännöitsijän työtä on ollut erittäin negatiivinen.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että iso osa isännöitsijöistä ei missään tapauksessa suostu käymään isännöimässään taloyhtiössään selvittämässä miten asiat ovat. Turha puhua hyvästä palvelusta, asiakastietämyksestä, sosiaalisuudesta tai uudesta tavasta toimia. Toimiala taitaa olla aika hyvässä tilanteessa ja maine kunnossa.

Ja samaan aikaan käydyt keskustelut taloyhtiöpäättäjien kanssa ovat sisältäneet  kommentteja, joiden mukaan isännöitsijät eivät edes tiedä, minkä värinen julkisivu isännöimässään taloyhtiössä on.

Pitäisikö tälle asialle tehdä jotain? Voisiko tätä kokonaisuutta kehittää yhteistyössä? Onko tosiaan niin, että vain kourallinen toimijoita oikeasti haluaa muuttaa toimialan tapoja toimia?

Jalkauduin Itä-Helsingin Vuosaareen Aurinkolahteen seuraamaan uutta tapaa toimia. Reilu-Isännöinti Oy:n isännöitsijä suoritti kuukausittaisen kiinteistökierroksen hallinnoimassaan taloyhtiössä Asunto Oy Helsingin Vaniljassa.

Kiinteistökierroksen dokumentointi tehtiin Kotoprolla ja läsnä olivat isännöitsijän lisäksi taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Hissa ja hallituksen jäsen Ville Väisänen.

Tunnin aikana seurue kiersi taloyhtiön ulkotilat ja kävi keskustelua taloyhtiön asioista ja teki havaintoja ympäristöstä.

Kyky tuottaa kentällä valmiita raportteja ammattimaisella ulkoasulla tehostaa isännöitsijän työtä. Tässä Reilu Isännöinnin kännykällä tekemän raportin kaksi ensimmäistä sivua pöytäkoneella tarkasteltuna.

Parinkin havainnon äärellä kuulin kommentin, että “onhan toi pitänyt hoitaa”. Muutama päivä kierroksen ja raportin luovuttamisen jälkeen tuli tieto, että “aita on nyt korjattu”. Kotoprolla tehtyjen havaintojen dokumentoinnin lisäksi syntyi siis myös tärkeä to do -lista hallitukselle.

Isännöintialaa seuranneena ja itsekin taloyhtiöpäättäjänä toimivana jäin kierroksen jälkeen miettimään, että onko todella niin, että tällaiselle toiminnalle ei ole sijaa isossa osaa isännöintiyrityksiä. Eikö jokaisen hallinnollisen isännöitsijän pitäisi käydä esim. 4 kertaa vuodessa paikalla ja tehdä tämän tyyppinen raportti? Ja saada hyvä ymmärrys taloyhtiön tilasta ja käydä hyvää keskustelua hallituksen kanssa taloyhtiön asioista.

Ville Feirikki
Ville Feirikki
myyntipäällikkö
+358 50 666 79
ville.feirikki@kotopro.fi

Junior Customer Success Specialist (Kotopro)

Sinustako Junior Customer Success Specialist vahvistamaan osaavaa Customer Success -tiimiämme?

Lue lisää

Kotopro uutiset 9/2023: Uuden käyttöliittymän toiminnallisuudet ja tulevat päivitykset

Uusia toiminnallisuuksia uudessa käyttöliittymässä! 

Lue lisää

Kotopro uutiset 5/2023: Uudistunut pohjakuvatyökalu on nyt käytettävissä!

Uudistunut pohjakuvatyökalu on käytettävissä uudessa käyttöliittymässä, ja järjestämme nyt sen käyttöön liittyvän webinaarin.

Lue lisää