Digitaalinen alibi pelasti LVI-firman korvauksilta

Spigot Oy:n toimitusjohtaja Olli Huhtala kertoo: ”Asiakas syytti meitä ja vaati korvauksia, koska väliseinän alle oli jäänyt WC:n viemäri. Pystyin näyttämään asiakkaalle omalla kännykälläni Kotoprosta, että ainakin styroxsointivaiheessa viemäri oli asennettu oikein. Pohdin mahdollisuutta, että väliseinä olisikin rakennettu väärään kohtaan. Tämän jälkeen keskusteltiin ainoastaan siitä, mikä olisi edullisin tapa korjata muiden tekemä virhe.” Tällä kuvalla todistettiin […]

Spigot Oy:n toimitusjohtaja Olli Huhtala kertoo: ”Asiakas syytti meitä ja vaati korvauksia, koska väliseinän alle oli jäänyt WC:n viemäri. Pystyin näyttämään asiakkaalle omalla kännykälläni Kotoprosta, että ainakin styroxsointivaiheessa viemäri oli asennettu oikein. Pohdin mahdollisuutta, että väliseinä olisikin rakennettu väärään kohtaan. Tämän jälkeen keskusteltiin ainoastaan siitä, mikä olisi edullisin tapa korjata muiden tekemä virhe.”

wc-viemariputki

Tällä kuvalla todistettiin Spigotin asentaneen oikein viemäriputken. Todistusaineisto on kiistaton.

”Kotopron systemaattinen käyttö on useasti ratkaissut asennusepäselvyydet. Meidän asennustoimintamme kannalta tällainen mobiili nettisovellus on verraton, koska sitä ei tarvitse asentaa eikä huolehtia päivittämisistä. Älykännykkä on kaikilla käytössä muutenkin”, tiivistää Olli Huhtala Kotopron edut.

Voimakkaassa kasvussa oleva, parinkymmenen asentajan LVI -alan yritys, Spigot Oy on käyttänyt useamman vuoden Kotoprota asennustoiminnan laatudokumentointiin. Kaikki asentajat ottavat päivittäin piiloon jäävistä asennuksista kuvia ja nimeävät kuvatekstein mistä asennuksesta on kyse.

Jälkeenpäin tulevat kiistakysymykset ovat vaikeita ratkaista ilman aukotonta kuvallista dokumentointia eri työvaiheista. Ne vievät turhaan yrityksen aikaa ja usein yritys joutuu perääntymään säilyttääkseen asiakassuhteen tai välttääkseen pidemmälle vietyä riita-asiaa. Rakennustyömailla valtaosa asennuksista jää piiloon talon valmistuttua. Ellei dokumentaatiota ole, on hankala todistaa asentaneensa oikein. Kotopro antaa yritykselle digitaalisen alibin.

Kun Kotopro tulee luontevaksi osaksi työn kulkua, syntyy dokumentaatiota kuin itsestään. Tämä hyödyttää myös työn  tilaajaa. Hän näkee ajan tasaisesti, mitä työmaalla on tehty ja miten. Myöhemmin korjaus- ja muutostöissä kuvallisesta dokumentaatiosta on suuri hyöty, kun nähdään missä putket ja johdot kulkevat ja miten ne on asennettu.

Urakoitsija ottaa suuren riskin, jos ei dokumentoi työvaiheita digitaalisesti.

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää