Asiakastiedote 2019 – Iloisia terveisiä Kotopron toimistolta

Vuosi 2019 on tähän mennessä ollut Kotoprossa kehitysrikas ja mielenkiintoinen. Sekä ohjelmistomme että yrityksemme on kehittynyt valtavasti. Olemme työskennelleet monien kehityshankkeiden ympärillä. Alkuvuodesta strategiatyöskentelyn yhteydessä yhdeksi arvoistamme muodostui; Asiakas on tärkein. Asiakassuhde vaatii vuorovaikutusta: Ennen kesälomia otimme jo ensimmäiset askeleet Kotopron asiakkuudenhoitomallin kehittämisessä. Koimme, että haluamme selkeämmin ymmärtää, mitä asiakkaamme tarvitsevat ja toisaalta luoda luontaisen […]

Vuosi 2019 on tähän mennessä ollut Kotoprossa kehitysrikas ja mielenkiintoinen. Sekä ohjelmistomme että yrityksemme on kehittynyt valtavasti. Olemme työskennelleet monien kehityshankkeiden ympärillä. Alkuvuodesta strategiatyöskentelyn yhteydessä yhdeksi arvoistamme muodostui; Asiakas on tärkein.

Asiakassuhde vaatii vuorovaikutusta:

Ennen kesälomia otimme jo ensimmäiset askeleet Kotopron asiakkuudenhoitomallin kehittämisessä. Koimme, että haluamme selkeämmin ymmärtää, mitä asiakkaamme tarvitsevat ja toisaalta luoda luontaisen kontaktipinnan teidän ja meidän välille. Näin voimme varmistaa ohjelmiston kehittymisen oikeaan suuntaan.

Toivomme äänesi kuuluvan kaikessa toimintamme kehittämisessä!

Kotoprolla on aloittanut tänä vuonna viisi uutta työntekijää, joista yksi on Marko Sivula. Marko on ottanut Kotoprossa vastuulleen asiakkuuksien hoidon. Marko ja koko tiimimme haluaa varmistaa, että asiakkaana saat jatkuvasti täyden hyödyn järjestelmästämme. Siksi olemme olemassa ja toivommekin, että olet rohkeasti yhteydessä kaikissa yrityksesi dokumentointiin, projektien johtamiseen, tiedolla johtamiseen tai Kotopro-ohjelmistoon liittyvissä asioissa.

Markon yhteystiedot ovat marko.sivula@kotopro.fi tai 040 731 8366

Uusia ominaisuuksia

Vuoden 2019 aikana olemme julkaisseet muun muassa seuraavat uudet ominaisuudet:

  • “Ilmoita”-ominaisuus; voit lähettää sähköpostilla viestin dokumentilla olevista asioista, joista vastaanottajan on syytä tietää
  • Piirtotyökalua on kehitetty
  • Rajapinta avattu; asiakkaan toisesta järjestelmästä voidaan luoda superkansiorakenteita automaattisesti
  • “Siirry ylös” painike; pääset asiakirjan alkuun nopeasti

Tulossa olevia ominaisuuksia

  • Usean kuvan yhtäaikainen latausmahdollisuus
  • Käyttöönottoapuri; tarkoituksena on parantaa uusien käyttäjien mahdollisuutta oppia järjestelmän käyttöä nopeammin ja tehostaa asiakkaan hyödyn maksimointia.

Olemme mukana koko Suomea koskettavassa kehityshankkeessa

Keväällä toimitusjohtajamme Samuli Suomala kirjoitti blogissamme Business Finlandin kehityshankkeesta. Lue lisää tästä.

Hankkeen myötä kehitämme uuden mittarointiominaisuuden. Tavoitteenamme on mahdollistaa asiakkaan keräämän tiedon jalostaminen mittaroitavaan muotoon. Hankkeen myötä kykenemme jatkossa myös jakamaan kerätyn tiedon mittareihin. Mittareiden avulla tapahtuu johtamisen automatisointia ja asiakkaamme kykenevät joka hetki näkemään oman liiketoiminnan edistymisen sekä laadun.

Hankkeen asiakastilaisuus

Järjestämme vuoden tärkeimmän asiakastilaisuuden lokakuussa 24.10.2019 klo 8:30 Jaakonkatu 2, Vantaa. Toivotamme kaikki asiakkamme tervetulleiksi tilaisuuteen.

Tapahtuman tarkoituksena on löytää ratkaisuja tulevaisuuden asumisen laadun kehittämiseen. Tule mukaan vaikuttamaan yhteiskunnallisen hankkeen etenemiseen!

Seuraa meitä somessa & vaikuta tulevaisuuden suuntiin!

Loistavaa loppukesää toivottaa

Koko Kotopron porukka!

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Customer Success Specialist (Kotopro)

Haluatko tulla mukaan menestystarinaan? Kotopro kasvaa vauhdilla ja haemme nyt innostavaa tuoteasiantuntijaa vastaamaan Kotopro-dokumentointihallinnan ratkaisun asiakkaiden sujuvasta arjesta ja vahvistamaan kasvavaa joukkoamme! Olemme osa kotimaista...

Lue lisää
Kotopro uutiset 12/2022

Kotopro uutiset 12/2022: asiakastoiveita, lahjakortteja ja uusia ominaisuuksia

Lue asiakaskyselyn 2022 erinomaisista tuloksista, käyttöliittymän uusista ominaisuuksista ja poimi vinkit Kotopron tehokkaampaan käyttöön!

Lue lisää

Kotopro uutiset 10/2022

Uudistamme jälleen Kotoprota toteuttamalla paljon kysyttyjä ominaisuuksia sekä isomman käyttöliittymän uudistuksen.

Lue lisää