Älä kehu rakentamisen laatua, jos dokumentointi laiminlyödään

Toistuvat uutiset rakentamisen huonosta laadusta eivät ota laantuakseen. Kaunista, harmonista ja helposti ostettavaa osataan tehdä, mutta samaan aikaan kuullaan kamalia uutisia vuoden vanhoista hankkeista. Kosteutta, hometta, vedon tunnetta, vuotoja, useiden järjestelmien yhteensovittamisongelmia, lattiakaadot väärin ja niin edelleen.   Paranna laatua systemaattisella dokumentoinnilla Pystytkö hankkeen valmistuttua todistamaan kuvin, miten salaojat on asennettu, mitä soraa on käytetty […]

Toistuvat uutiset rakentamisen huonosta laadusta eivät ota laantuakseen. Kaunista, harmonista ja helposti ostettavaa osataan tehdä, mutta samaan aikaan kuullaan kamalia uutisia vuoden vanhoista hankkeista. Kosteutta, hometta, vedon tunnetta, vuotoja, useiden järjestelmien yhteensovittamisongelmia, lattiakaadot väärin ja niin edelleen.

 

Paranna laatua systemaattisella dokumentoinnilla

Pystytkö hankkeen valmistuttua todistamaan kuvin, miten salaojat on asennettu, mitä soraa on käytetty tai miten sokkelin vedeneristys on asennettu? Löytyvätkö teknisten laitteiden käyttöohjeet loogisesti joka hankkeessa samasta paikasta? Tiedätkö, missä on palokatkojen asennuksen dokumentointi tai löytyvätkö niiden tuotesertifikaatit johdonmukaisella ja aukottomalla tavalla?

Onko nykytila se, että hankkeen luovutusvaiheessa aletaan kokoamaan mappeja, joissa on teknistä dataa? Tai annetaanko tilaajalle muistitikku, jossa on paljon kuvia, jotka harvoin palvelevat tulevaa käyttöä ja huoltoa?

Miksi systemaattinen mekanismi kaikkien osapuolten dokumentointiin puuttuu?

Meillä Kotoprossa luotetaan ja uskotaan yksilön osaamiseen ja vastuuseen. Kaikki pyrkivät parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Rakentamisen kuuma peruna on alihankintaverkoston orkestrointi

Olet todennäköisesti kuullut verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tehdystä innovaatiosta, jossa hankkeen kaikki osapuolet, kuten suunnittelijat, rakentajat ja valvojat, kirjaavat tai sanelevat (Kotopro muuttaa puheen tekstiksi) omat kriittiset työvaiheensa kuvin, tekstein ja videoin yhteiseen pilvessä toimivaan mobiilidokumentointisovellukseen, josta ne ovat kaikkien osapuolten saatavilla.

Kotopron ansiosta voidaan vihdoin kerätä systemaattisesti kaikkien osapuolten asennuksen ja valvonnan dokumentointi palvelemaan tulevaa käyttöä.

 

Reaaliaikanen ja läpinäkyvä dokumentointi nostaa laatua

Tutustu järjestelmään, joka on helppo ottaa käyttöön ja vielä helpompi käyttää. Kotopro antaa aivan uudenlaisen asiakaskokemuksen ja kilpailuedun.

Samuli Suomala, RI
Kotopro Oy,
Toimitusjohtaja

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää