Älä kehu rakentamisen laatua, jos dokumentointi laiminlyödään

Toistuvat uutiset rakentamisen huonosta laadusta eivät ota laantuakseen. Kaunista, harmonista ja helposti ostettavaa osataan tehdä, mutta samaan aikaan kuullaan kamalia uutisia vuoden vanhoista hankkeista. Kosteutta, hometta, vedon tunnetta, vuotoja, useiden järjestelmien yhteensovittamisongelmia, lattiakaadot väärin ja niin edelleen.   Paranna laatua systemaattisella dokumentoinnilla Pystytkö hankkeen valmistuttua todistamaan kuvin, miten salaojat on asennettu, mitä soraa on käytetty […]

Toistuvat uutiset rakentamisen huonosta laadusta eivät ota laantuakseen. Kaunista, harmonista ja helposti ostettavaa osataan tehdä, mutta samaan aikaan kuullaan kamalia uutisia vuoden vanhoista hankkeista. Kosteutta, hometta, vedon tunnetta, vuotoja, useiden järjestelmien yhteensovittamisongelmia, lattiakaadot väärin ja niin edelleen.

 

Paranna laatua systemaattisella dokumentoinnilla

Pystytkö hankkeen valmistuttua todistamaan kuvin, miten salaojat on asennettu, mitä soraa on käytetty tai miten sokkelin vedeneristys on asennettu? Löytyvätkö teknisten laitteiden käyttöohjeet loogisesti joka hankkeessa samasta paikasta? Tiedätkö, missä on palokatkojen asennuksen dokumentointi tai löytyvätkö niiden tuotesertifikaatit johdonmukaisella ja aukottomalla tavalla?

Onko nykytila se, että hankkeen luovutusvaiheessa aletaan kokoamaan mappeja, joissa on teknistä dataa? Tai annetaanko tilaajalle muistitikku, jossa on paljon kuvia, jotka harvoin palvelevat tulevaa käyttöä ja huoltoa?

Miksi systemaattinen mekanismi kaikkien osapuolten dokumentointiin puuttuu?

Meillä Kotoprossa luotetaan ja uskotaan yksilön osaamiseen ja vastuuseen. Kaikki pyrkivät parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Rakentamisen kuuma peruna on alihankintaverkoston orkestrointi

Olet todennäköisesti kuullut verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tehdystä innovaatiosta, jossa hankkeen kaikki osapuolet, kuten suunnittelijat, rakentajat ja valvojat, kirjaavat tai sanelevat (Kotopro muuttaa puheen tekstiksi) omat kriittiset työvaiheensa kuvin, tekstein ja videoin yhteiseen pilvessä toimivaan mobiilidokumentointisovellukseen, josta ne ovat kaikkien osapuolten saatavilla.

Kotopron ansiosta voidaan vihdoin kerätä systemaattisesti kaikkien osapuolten asennuksen ja valvonnan dokumentointi palvelemaan tulevaa käyttöä.

 

Reaaliaikanen ja läpinäkyvä dokumentointi nostaa laatua

Tutustu järjestelmään, joka on helppo ottaa käyttöön ja vielä helpompi käyttää. Kotopro antaa aivan uudenlaisen asiakaskokemuksen ja kilpailuedun.

Samuli Suomala, RI
Kotopro Oy,
Toimitusjohtaja

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää