15.10.2016 Huono laatu on johtamisongelma

Huono laatu on johtamisongelma ”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on […]

Huono laatu on johtamisongelma

”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on tähän uuteen verkostoituneeseen tekemiseen väärää ja vanhaa.

Organisaatioiden johtaminen on uuden haasteen edessä

Verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan uusia työkaluja. Meiltä puuttuu aiheeseen liittyvä koulutus ja tutkimus. Innovatiivisimmat ja uusien työkalujen ennakkoluulottomat hyödyntäjät menestyvät. Kaikkien osapuolten läpinäkyvä ja ajantasainen dokumentointi nostaa laatua ja tuottaa kiistatonta faktatietoa.

Nykyaikasessa toiminnassa läpinäkyvä mobiilidokumentointi on osa arvoketjua

On jo paljon hankkeita, jossa kuvallinen ja ajantasainen mobiilidokumentointi on kirjattu sopimuksiin ja sen tuottaminen on maksamisperuste. Se tehostaa toimintaa ja lisää kannattavuutta, vähentää sähläämistä, nykyaikastaa toimintakulttuuria ja tuottaa kilpailuetua.

Tätä lausetta saa vapaasti kopioida sopimuksiisi ”Tässä hankkeessa edellytetään läpinäkyvää ja ajantasaista dokumentointia, joka ei aiheuta tekijälleen kustannuksia, mutta se on maksuerien maksamisen edellytys”

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää

Työmaiden turaaminen – ongelma jota edes hyvä suunnittelu tai ERP:t eivät ole pystyneet ratkaisemaan. Mutta nyt siihen on helppo ratkaisu.

Tämä blogikirjoitus kertoo siitä, minkälaisen “ahaa” -elämyksen koin päästessäni tutustumaan Kotopron dokumentointisovellukseen. Taustoitan ensin tätä kirjoitusta hieman kertomalla lyhyesti tähänastisesta taipaleestani rakennus- ja kiinteistöalan ohjelmistojen...

Lue lisää

LVIS-urakoitsija Spigot Oy ”Yksi kuva voi olla kymppitonnin arvoinen”

Vuonna 2009 perustettu Spigot Oy tarjoaa talotekniikkaratkaisut suunnittelusta asennukseen. Urakat toteutetaan kiinteällä hinnalla avaimet-käteen periaatteella valmiiksi asennettuna. Mitä on moderni dokumentointi? Spigot on dokumentoinut kohteensa...

Lue lisää