15.10.2016 Huono laatu on johtamisongelma

Huono laatu on johtamisongelma ”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on […]

Huono laatu on johtamisongelma

”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on tähän uuteen verkostoituneeseen tekemiseen väärää ja vanhaa.

Organisaatioiden johtaminen on uuden haasteen edessä

Verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan uusia työkaluja. Meiltä puuttuu aiheeseen liittyvä koulutus ja tutkimus. Innovatiivisimmat ja uusien työkalujen ennakkoluulottomat hyödyntäjät menestyvät. Kaikkien osapuolten läpinäkyvä ja ajantasainen dokumentointi nostaa laatua ja tuottaa kiistatonta faktatietoa.

Nykyaikasessa toiminnassa läpinäkyvä mobiilidokumentointi on osa arvoketjua

On jo paljon hankkeita, jossa kuvallinen ja ajantasainen mobiilidokumentointi on kirjattu sopimuksiin ja sen tuottaminen on maksamisperuste. Se tehostaa toimintaa ja lisää kannattavuutta, vähentää sähläämistä, nykyaikastaa toimintakulttuuria ja tuottaa kilpailuetua.

Tätä lausetta saa vapaasti kopioida sopimuksiisi ”Tässä hankkeessa edellytetään läpinäkyvää ja ajantasaista dokumentointia, joka ei aiheuta tekijälleen kustannuksia, mutta se on maksuerien maksamisen edellytys”

Villistä lännestä standardiin

Rakennusala on mystinen ala. Ennen 2020-lukua alalla ei ollut työn dokumentoinnin standardia. Business Finlandin Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa sellainen kuitenkin onnistuttiin muodostamaan. Standardissa jokainen työvaihe dokumentoidaan...

Lue lisää

Kaiken takana on täydellinen tsekkilista

Rakennus- ja kiinteistöalalla dokumentointi voi olla kuin lentokoneen tarkistuslista. Kotopro toimii kuin silmäparina, joka tähystää työvaiheet systemaattisesti.

Lue lisää

Rakkaus rakentamiseen saattaa johtaa virheisiin – dokumentoinnilla työmaan suunnittelu ja johtaminen paranee

Rakennusvirheisiin liittyvistä haasteista uutisoidaan mediassa lähes päivittäin. Virheet aiheuttavat esimerkiksi vuotoja ja hometta asuntoihin. Moni virhe voitaisiin ehkäistä ajantasaisella dokumentoinnilla.

Lue lisää