15.10.2016 Huono laatu on johtamisongelma

Huono laatu on johtamisongelma ”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on […]

Huono laatu on johtamisongelma

”Rakentamisen huono laatu ei ole tekijoiden ammattitaidosta kiinni vaan se on johtamisongelma” sanoo Tekesin kasvuyritysten asiantuntija, kauppatieteiden tohtori ja rakennusinsinööri Kari Uusitalo. Miksi itselleluovutusprosessit toisilla menevät virheettömästi ja toisilla se on viikkojen kestävä aivan kuin lisää virheitä kumuloiva koko rakentamisen tympein ajanjakso. Vanhat toiminnaohjausjärestelmät eivät mahdollista tiedolla johtamista tai se on tähän uuteen verkostoituneeseen tekemiseen väärää ja vanhaa.

Organisaatioiden johtaminen on uuden haasteen edessä

Verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tarvitaan uusia työkaluja. Meiltä puuttuu aiheeseen liittyvä koulutus ja tutkimus. Innovatiivisimmat ja uusien työkalujen ennakkoluulottomat hyödyntäjät menestyvät. Kaikkien osapuolten läpinäkyvä ja ajantasainen dokumentointi nostaa laatua ja tuottaa kiistatonta faktatietoa.

Nykyaikasessa toiminnassa läpinäkyvä mobiilidokumentointi on osa arvoketjua

On jo paljon hankkeita, jossa kuvallinen ja ajantasainen mobiilidokumentointi on kirjattu sopimuksiin ja sen tuottaminen on maksamisperuste. Se tehostaa toimintaa ja lisää kannattavuutta, vähentää sähläämistä, nykyaikastaa toimintakulttuuria ja tuottaa kilpailuetua.

Tätä lausetta saa vapaasti kopioida sopimuksiisi ”Tässä hankkeessa edellytetään läpinäkyvää ja ajantasaista dokumentointia, joka ei aiheuta tekijälleen kustannuksia, mutta se on maksuerien maksamisen edellytys”

Uusi rakentamislaki astuu voimaan 2024 – onko yrityksesi dokumentointi kunnossa?

Tämänhetkisten tietojen mukaan Suomessa astuu voimaan vuonna 2024 uusi rakentamislaki, jonka tavoite on edistää kestävää rakentamista sekä sujuvoittaa sitä monin tavoin esimerkiksi digitalisaation avulla.

Lue lisää
Luovutusaineiston keräääminen Kotoprolla on helppoa

Tallenna kerralla oikeaan paikkaan – Kotoprolla laadukkaan luovutusaineiston kerääminen on helppoa ja nopeaa

Kun luovutusaineistoon kuuluvat asiakirjat ja dokumentit kerätään talteen jo töiden ohessa, on projektia helpompi hallita ja työaikaa säästyy.

Lue lisää

Helppokäyttöinen Kotopro huolehtii työmaiden laadukkaasta dokumentoinnista – säästää myös aikaa ja lyhentää kaikkien työpäivää

Tänäkin päivänä monella työmaalla aliurakoitsijoiden tekemät työtehtävät jäävät dokumentoimatta, koska heitä ei ole velvoitettu raportoimaan työnsä tuloksista, eikä heillä ole siihen sopivia työkaluja.

Lue lisää