Kotopro 10 vuotta Tutkimus: laadukas dokumentointi nostaa rakennushankkeen katetta jopa 50%

kotopro-tilaisuus

Vietimme lokakuussa Kotopron 10-vuotisjuhlia kahden tapahtuman voimin. Varsinaisessa juhlassamme lokakuun alussa jaoimme parhaita hetkiä ja muistoja Kotopron taipaleelta ja palkitsimme ansioituneita kotoprolaisia. Lisäksi lokakuun lopussa järjestimme suuren suosion saaneen asiakaspäivän, jossa keskiöön nousi Kotopron entistä vahvempi suuntautuminen rakennus- ja kiinteistösektorille. Esittelimme ensi kertaa rohkean väitteemme: laadukas dokumentointi voi nostaa rakennushankkeen katetta jopa 50 prosenttia! Väite ei ole vain rohkea, vaan perustuu tutkittuun faktaan – julkistimme tilaisuudessa myös ensimmäisen tutkimuksen dokumentoinnin merkityksestä rakennushankkeen taloudelle.

Asiakaspäivämme juonsi Kotopron varatoimitusjohtaja Petteri Sveins, joka esitteli päivän ensimmäisen puhujan, kansanedustaja Juha Sipilän. Sipilä puhui rakennusalan tulevaisuudesta ja dokumentoinnin merkityksestä rakentamisen laadun ja rakennusalan tuottavuuden nostajana. Vilkkaan yleisökeskustelun jälkeen kotiin viemiseksi jäi ajatus siitä, että lakisääteinen dokumentointi rakennushankkeissa olisi kaikkien osapuolten etu.

Juha Sipilä puhuu rakentamisen tulevaisuudesta Suomessa, katso video puheenvuorosta täältä [LINKKI])

Seuraavaksi lavalle astui Makeva Oy:n Sakari Suomala, joka puhui dokumentoinnin merkityksestä rakentamisessa nimenomaan rakennusyrityksen ja -yrittäjän näkökulmasta. Puheenvuoron vaikuttavinta antia oli ajatus dokumentoinnin kulttuurin rakentamisesta lattiatasolta rakennustyömailla – muuten se jää vain juhlapuheiden teemaksi.

Sakari Suomala puhuu dokumentoinnin kulttuurin luomisesta, katso video puheenvuorosta täältä [LINKKI])

Kotoprolla on väittämä: Rakennushankkeen katetta voidaan nostaa laadukkaalla dokumentoinnilla jopa 50 prosenttia

Päivän pääpuheenvuoron piti Kotopron toimitusjohtaja Samuli Suomala. Hän paljasti puheenvuorossaan väittämämme, ja sen perusteena käytetyn VTT:n tutkimuksen dokumentoinnin vaikutuksista rakennushankkeen tuottavuudelle. Tutkimuksen johtopäätös on yksiselitteinen: laadukas dokumentointi on keino nostaa rakentamisen laatua, nostaa rakennushankkeen kannattavuutta sekä tarjota moderni tietopankki rakennukseen liittyvästä suunnittelu- rakennusaikaisesta ja ylläpitodatasta. Tuottavuuden nousu liittyy sekä alentuneisiin virhekustannuksiin, suoriin säästöihin työajassa että lisä- ja muutostöiden parempaan laskutusasteeseen.

Samuli Suomala esittelee Kotopron väittämän. Katso video puheenvuorosta täältä [LINKKI])

Tapahtuman viimeinen puhuja oli Henri Haho, jolla on ollut kunnia rakentaa maailman parhaiten dokumentoitu talo Kotopron avulla. Haho toi puheenvuorossaan esiin pienrakentajan arkisia näkemyksiä sekä vision, kuinka pienrakentajakin voi toimia tehokkaasti laadukkaan dokumentoinnin ansiosta.

Henri Haho kertoo, kuinka dokumentointi helpottaa pientalorakentajan arkea. Katso video puheenvuorosta täältä [LINKKI].

Lisätietoja Henri Hahon Villa Sahera -rakennusprojektista löydät täältä [LINKKI].)

Voit ladata yhteenvedon asiakaspäiviemme esityksistä täältä [LINKKI]

Kokeile Kotopron käyttöä 14 päivää ilmaiseksi

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
  • Hidden
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.