Pulinat pois! Ei enää jälkipuheita lisätöistä

Näin Tatu Kiviniemi Caiwell Oy:ltä dokumentoi lisätyönsä

Seisomme Haagan Pappilantiellä, jossa Caiwell Oy on ollut viimeistelemässä kerrostaloyhtiön pihan uudistamista. Työmaa alkaa olla valmis, joskin parkkipaikkojen viivat ovat vielä maalaamatta ja siellä täällä näkee vielä rakentamisen jälkiä odottamassa loppusiivousta. 

Työmaalla kaikki on sujunut hyvin. Asiakkaan ja valvojan välillä on löytynyt yhteinen sävel, sopimuksiin on päästy ja sovittu on pidetty – puolin ja toisin. Luovutus saadaan maaliin hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Kaikilla työmailla näin ei kuitenkaan ole. 

Rakennusalalla lisä- ja muutostyöt aiheuttavat usein porua jälkeenpäin: mitä on sovittu ja mistä hinnasta? 

Myös Pappilantiellä on suoritettu lisätöitä. Näitä ovat olleet mm. keinujen ja tamppaustelineiden asentamisen pihamaalle. Lisäksi töihin liittyviä materiaaleja, kuten soraa ja maastoportaita, on jouduttu vaihtamaan toisiin. 

Nämä materiaalien vaihdot ja lisätyöt Tatu on dokumentoinut Kotoprohon, jossa valvoja on ne tilaajan edustajana hyväksynyt. Samasta paikasta löytyy alkuperäinen tarjous lisätyöstä ja asiakkaan vahvistus tilauksesta. Lisätyöt myös dokumentoidaan kuvallisesti ja piirustuksiin sitoen samaan kansioon. 

“Kotoprossa saadaan näppärästi vahvistettua lisä- ja muutostyöt, kuten vaikkapa soran tai materiaalien vaihdot toiseen.” – Tatu Kiviniemi

Lisätyöt saadaan näin helposti dokumentoitua kentällä kännykällä tai tabletilla. Lisäksi vahvistus lisätyölle sähköisellä allekirjoituksella saadaan valvojalta etänä. Tämä osaltaan vähentää odottelua. Lisäksi asiakas voi seurata työmaan etenemistä reaaliaikaisesti. 

“Suurin syy Kotopron käytölle on, että jälkipuheita ei tule. Maanrakentajalla ja lääkärillä on yhteistä se, että multa peittää virheet”. -Tatu Kiviniemi

Kuvien ottaminen jokaisesta työvaiheesta myös helpottaa mahdollisia jälkipelejä. Kun jokainen kuvaa oman työvaiheensa suoraan oikeaan kansioon ja dokumenttiin, ei kuvia ja kirjauksia tarvitse metsästää jälkeenpäin. Kirjaukset ovat aikajärjestyksessä oikean työmaan alla – helposti jaettavissa. 

”Meillä on näkynyt Kotopron käyttöönoton jälkeen selvä tehostuminen. Tehdyt lisätyöt on laskutettu ja asiakkailta tulevat kyselyt laskuista ovat vähentyneet, kun kaikki tieto on ollut valmiina Kotoprossa.” -Tatu Kiviniemi

Miten Kotopro otetaan käyttöön? Helposti: käy lataamassa maksuton 14 päivän maanrakennusyrityksille räätälöity Kotopro, avaa se älypuhelimessa tai tabletissa, valitse dokumentti, jonka haluat luoda, ja… niin, siinä se on. Tarvittaessa voit muokata dokumenttipohjia juuri oman toimintasi tarpeisiin. Katso oheisesta videosta, kuinka Kotopro otetaan käyttöön suoraan työmaalla.

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.