Terveystalo keskittää kuntien lääkäripalvelutuen tiedot Kotopro-järjestelmään

Terveystalo keskittää ympärivuorokautisen lääkäripalvelutukensa tiedot Kotopro-järjestelmään. Mobiili dokumentointijärjestelmä auttaa konsultoivia lääkäreitä sekä tiedon löytämisessä että hoitotyön raportoinnissa. Kerättyä tietoa käytetään apuna palvelujen kehittämiseen sekä Terveystalossa, että kunnissa.

 

Perusterveydenhuollon konsultaatiolääkäreiden työn tukena

 

Perusterveydenhuollon, erityisesti kuntien vanhuspalveluiden, tarpeita palvelevat valtakunnallisesti päivystävät Terveystalon konsultaatiolääkärit päivystävät lyhyellä varoitusajalla ja antavat neuvoja esimerkiksi hoivakotien henkilökunnalle ja ensihoidon henkilöstölle. Palvelu tukee hoitohenkilökunnan työtä, varjelee muistisairaita vanhusasiakkaita epätarkoituksenmukaisilta siirroilta. Lisäksi varmistetaan yhteys geriatrisen asiakkaan erityispiirteet tuntevaan lääkäriin myös akuuteissa tilanteissa. Konsultoivat lääkärit tarvitsevat työnsä tueksi monenlaista tietoa, esimerkiksi toimipistekohtaisia toimintaohjeita, joiden hallintaan ja päivittämiseen tarvitaan helppokäyttöistä järjestelmää, jolla voi lisäksi dokumentoida hoitotyötä keskitetysti.

–Kuntien potilastietojärjestelmissä säilytetään potilaisiin liittyviä henkilötietoja, mutta toiminnan ja asiakasyhteistyön tukemiseksi meillä oli tarve hankkia järjestelmä, jossa yhdistyvät päivystävän lääkärin työnohjaus ja vaikuttavuuden seuranta. Kerätyn tiedon avulla myös raportointi tehostuu ja voimme kohdentaa palvelun tarkemmin. Tämä auttaa myös kunta-asiakkaitamme palvelutuotannon kehittämisessä, kertoo Tiia Vertainen, Terveystalon ikääntyneiden palveluista vastaava johtaja.

–Sosiaali- ja terveyspalveluissa digitalisaation tulee tuoda ensi sijassa parempia palveluja suomalaisille. Kaiken kehittämisen ydin on mitattavuus, jossa dokumentointi on avainasemassa. Järjestelmäämme käytetäänkin mitä moninaisimpien sote-alan tehtävien apuna, kertoo Kotopron varatoimitusjohtaja Petteri Sveins.

Terveystalon konsultoivat lääkärit palvelevat noin kahtakymmentä kunta-asiakasta ympäri Suomen. Kotopro-järjestelmä on pilottikäytössä Terveystalon ikääntyneiden palveluissa, joiden piiriin kuuluu tällä hetkellä noin 13 000 vanhusasiakkaan perusterveydenhuollon lääkäripalvelut.

 

Mobiili helppokäyttöisyys

 

Kotopron dokumentointijärjestelmä on hyvin helppokäyttöinen. Konsultoiva lääkäri voi samaan aikaan tarkistaa tietoja Kotoprosta älypuhelimella ja tarkistaa esimerkiksi potilastietoja tietokoneeltaan konsultaation aikana.

–Helppokäyttöisyys on tärkeää kaikissa konsultoivan lääkäritoiminnan tilanteissa. Tärkeintä on auttaa konsultoivaa terveydenhuollon ammattilaista akuuteissa tilanteissa turvaamaan paras hoito vanhusasiakkaillemme, ja kaikkien tietojärjestelmäratkaisujen tulee auttaa sujuvoittamaan työtä. Tämän vuoksi valitsimme Kotopron järjestelmän, Vertainen sanoo.

Terveystalon yhteistyöpilotti Kotopron kanssa on käynnistynyt marraskuun alussa.

 

Uutisoinut Hoiva & Terveys.

Lisätietoja:

Kotopro Oy, varatoimitusjohtaja Petteri Sveins, 050 – 913 4773, petteri.sveins@kotopro.fi

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.