Turvaa selustasi – Reklamaation hoito

Paljonko yksi reklamaatio maksaa sinulle?

Et ehkä voi suoraan vastata kysymykseen tarkalla summalla, mutta kokoluokka on varmasti tiedossa, hieman tilanteesta riippuen. Varsinkin LVI-urakoiden kohdalla summat harvoin ovat ihan pieniä.

Reklamaatioista keskustellessa olen tavannut kahden koulukunnan edustajia. Toiset haluavat hoitaa reklamaatiot mahdollisimman hyvin ja toiset haluavat hoitaa asiat niin ettei reklamaatioita synny. Hyvin hoidettu reklamaatio on usein positiivinen asiakaskokemus. Silti reklamaatiot tulevan useimmiten yritykselle niin kalliiksi, ettei niitä kukaan varta vasten halua.

 

Mikä siis neuvoksi?

Eräs tapa on varmistaa oma pääty varsinkin, jos olet osana suurempaa urakkaa. Kotopron avulla dokumentoit kätevästi tekemäsi työn. Tästä on apua varsinkin, kun rakenteet ja työ jäävät piiloon.  Dokumentointi kännykällä on helppoa ja nopeaa työn lomassa. Lisäksi kuvat ja merkinnät pysyvät järjestyksessä ja helposti löydettävissä verrattuna vaikkapa pilvitallennuspalveluihin.

 

Teetkö töitä ihmisten kotona?

Varsinkin kuluttaja-asiakkaiden kanssa voi löytää itsensä tilanteesta, jossa kiinteistössä ovat vaikkapa kalusteet tai asunnon pinnat vahingoittuneet. Joskus tilanne voi olla ristiriitainen. Urakoitsijan mielestä naarmu oli lattiassa jo työmaan alkaessa olemassa ja asiakas taas on päättäväisesti toista mieltä.

Tämän kaltaisten tilanteiden välttämiseksi on hyvä dokumentoida työmaan lähtötilanne. Se taas onnistuu valmiilla Kotopro -pohjalla nopeasti ja näppärästi. Kuvallisen dokumentaation tueksi saat aikaleimat, jotka todistavat milloin kuva on otettu ja kuka sen on ottanut. Vähällä vaivalla saat selustan suojattua ja nopeutat reklamaatioiden käsittelyä.

Lue lisää SuLVI:n eduista!

 

Joel Taskila

Myyntipäällikkö, LVI-ala

+358 44 356 9435

joel.taskila@kotopro.fi

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.