Digitalisaatio haastaa eri toimialoja

Onko koskaan tullut tunnetta, että et enää pysy perässä? Monimutkaisuus ja verkostomainen ympäristö haastaa yhä enemmän tulevaisuuden toimintaamme. Muuttuva ympäristö luo haasteiden lisäksi kuitenkin mahdollisuuksia. Mahdollisuuksiin on osattava tarttua tarpeeksi ajoissa.

Kanssakäymisen muodot ovat muuttuneet yritysmaailmassa. Törmäät yhä useammin chatteihin ja ohje-videoihin. Asiakaspalvelua yritetään automatisoida, mutta sitä ei aina tehdä asiakas edellä. Asiakkaat olettavat saavansa yhä laadukkaampaa palvelua, mutta usein automatisointi turhauttaa, jos vaihtoehtoja ei ole saatavilla. Tämä on tärkeä kehittämisen kohde, kun asiakas on kuitenkin aina liiketoiminnan ytimessä. Helppoa se ei kuitenkaan ole.

 

Voisiko aito kohtaaminen olla etu?

 

Kasvokkain kohtaamista ei voi aina korvata digitaalisilla ratkaisuilla. Kompleksisuuden lisääntyminen antaa yrityksille myös mahdollisuuden erottautua aidoilla kohtaamisilla. Tällaista aitoa kontaktia osataan usein arvostaa.

 

Arvostuksen tunteen välittäminen voi olla haasteellista digitaalisessa maailmassa

 

Työntekijöitä ja prosesseja on tuettava digitaalisessa kehityksessä. Digitalisaation mahdollistama paikasta riippumaton työnteko aiheuttaa haasteita. Työnantajan on muistettava tukea työntekijöitään kehityksen edetessä. Voit lukea lisää tästä aiheesta täältä. Jos kommunikointi tapahtuu sähköposteilla ja viesteillä, on hyvä nähdä välillä kasvokkainkin, sillä usein viestejä tulkitaan oman historian perusteella. Virheellisiltä päätelmiltä on vaikea välttyä.

Digitaitoja voidaan kehittää ja sovellukset saattavat tukea arkea tai elämänhallintaa. Organisaation tuen on oltava riittävää. Muista siis tästä tekstistä nämä:

  • Näe digitaalisuus useina mahdollisuuksina
  • Avoin keskustelu
  • Organisaation tuki kehitykselle (esim. koulutukset)
  • Kaikkea kanssakäymistä ei voi korvata digitaalisilla ratkaisuilla
  • Yhteisistä säännöistä ja aikatauluista on sovittava

 

Kotopro tarjoaa sinun yrityksesi näköisen ratkaisun, jolla kehität yrityksesi toimintaa digitaaliseen onnistumiseen. Mobiilidokumentointi onnistuu laitteesta ja paikasta riippumatta!

Katso, mitä tarjoamme SoTe-alalle:

 

Johanna Mäkelä

Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori

johanna.makela@kotopro.fi

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.