Vierailijana asuntokaupan kuntotarkastuksessa
2.7.2019
Digiajan työterveyspalvelu on täällä – Medics24 ja Kotopro yhteistyöhön!
9.7.2019

Miksi aina joku muu taho omistaa meistä itsestämme kerätyn datan? Miksi emme itse voi hallinnoida ja jakaa omia tietojamme niille tahoille, joille haluamme? Nykyisellä mobiiliteknologialla tiedon kerääminen, dokumentointi ja jakaminen on mahdollista ja vieläpä vaivatonta. Tarvittava tieto kulkee helposti mukanamme älylaitteessa ja on käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta.

 

IHAN ( International Healt Account Number)

 

Pankkisektorilla meillä on olemassa IBAN (International Bank Account Number) kansainvälinen tilinumero, jota vain me itse pääsemme operoimaan. Miksi meillä ei ole vastaavaa Terveys- tiliä, johon voisimme kerätä omaa dataa ja jakaa sitä tarvittaville tahoille? Samalla voisimme hyödyntää tietoa oman terveytemme edistämiseksi.

 

Meillähän on jo Kanta, miksi se ei riitä?

 

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on totuttu siihen, että hankitaan massiivisia tietojärjestelmiä, jotka maksavat satoja miljoonia. Näiden mammuttien ongelmana työntekijän näkökulmasta on jäykkä käytettävyys sekä käyttöönottovaiheessa usein toistuvat toimintahäiriöt. Massiivisten järjestelmien, esimerkiksi Kanta- järjestelmän heikkoutena on, että sinne kirjataan vain murto osa ihmisten terveyteen vaikuttavia toimenpiteitä tai toimia. Kanta- järjestelmän varsinainen tavoite on edistää kansalaisten terveyttä sillä tiedolla, joka järjestelmään on kirjattu. Kansalaisen näkökulmasta haaste on siinä, että hän itse ei voi vaikuttaa siihen ketkä tietoa voivat järjestelmään kirjata. Käytännössä kirjauksia tekevät terveydenhuollon ammattilaiset. Luonnollisesti tarvitsemme terveydenhuollon henkilöstölle yhteisen järjestelmän, mutta edistyksellistä olisi, että mukaan saataisiin myös asiakkaan itse keräämää omaa dataa. Tarvittaisiin siis avoimia rajapintoja ja helposti integroitavia järjestelmiä.

Olisi hienoa, jos voisimme itse jakaa järjestelmän ja pyytää tahoja, joiden kanssa asioimme, kirjaamaan tietoja. Voisin esimerkiksi pyytää kosmetologin kirjaamaan käynnin yhteydessä ihomuutokseni ja personal trainerin tallentamaan treeniohjelmani kuvien ja videoiden kera. Hieroja voisi halutessani nähdä treenioohjelmani ja katsoa, mistä jumit johtuu ja ravitsemusterapeutti kirjaisi dieettini näkyviin. Kaikki tämä on jo nyt mahdollista tehdä mobiilisti, mutta oman datan kerääminen antaa vielä paljon lisää mahdollisuuksia terveyden edistämiseksi. Näihin seikkoihin palaan seuraavassa kirjoituksessani- hyvää kesää kaikille.

Lue lisää Kotopron hyödyistä sosiaali- ja terveysalalle!

 

Petteri Sveins

Varatoimitusjohtaja

Kotopro Oy