Kolme tärkeää kysymystä kasvavalle PK-yritykselle

Kasvu on PK-yrityksille hieno mahdollisuus taloudelliseen menestykseen ja henkilöstön lisäykseen. Kasvu ei kuitenkaan ole pelkkä mahdollisuus uudelle, vaan se tuo omat haasteensa yritystoiminnalle. Siksi yritysten tueksi kerättiin kolme huomioitavaa kysymystä kasvavalle PK-yritykselle!

1. Miten mahdollistetaan innovatiivinen myynti ja markkinointi?

Myynnillisestä ja markkinoinnillisesta näkökulmasta on tarkoitus vastata kysymykseen, kuinka yritys pystyy vastaamaan innovatiivisesti markkinoiden toiveisiin nyt ja jatkossa. Innovatiivinen ratkaisukeskeisyys sekä riskinottokyky ovat huomioitavia tekijöitä, jotka täytyy tiedostaa innostuneen myyntityön lisäksi. Myynnillistä innovatiivisuutta ei saa haudata organisaatiorakenteiden alle.

2. Vastaako tuote ja/tai palvelu asiakkaan tarpeisiin?

Tuotteissa ja palveluissa pitää olla asiakaskeskeinen. Yrityksen tarjoamien ratkaisujen tulee palvella asiakkaan arvoketjua parhaalla mahdollisella tavalla. Teknologian kehittyessä tuotantoketjujen läpinäkyvyydeltä ja laadulta odotetaan enemmän, joten muutoksiin on oltava valmiita. Tuotteen tai palvelun ratkaisumahdollisuudet sekä innovatiivisuus ovat tärkeitä tekijöitä markkinoilla.

3. Kuinka henkilöstö huomioidaan?

Yrityksen tulee sisältää vahvaa ja monipuolista osaamista eri osa-alueiden suhteen. Esimerkiksi vahvalle myynnin osaamiselle tuntuu olevan kova kysyntä nykyhetken työmarkkinoilla. Osaamista voidaan vahvistaa koulutuksen tai rekrytointien muodossa. Työntekijöiden hyvinvoinnilla on myös merkittävä osuutensa henkilöstön suorituskykyyn. Hyvinvointia voidaan lisätä esimerkiksi henkilöstön vaikutusmahdollisuuksia laajentamalla.

Kolmen tärkeän osa-alueen lisäksi aina epäonnistumisen jälkeenkin on lähdettävä avoimesti ja rohkeasti kokeilemaan! Tutustu Kotopron kasvutarinaan. Kotopro on dokumenttien hallinnointiin erikoistunut suomalainen PK-yritys.

 

Maisa Suomala

Kiinteistöliiketoiminnan myyntipäällikkö

Kotopro Oy

maisa.suomala@kotopro.fi

+358 40 028 1824

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.