Mobiilidokumentoinnista johtamisen automatisointiin

Kotopro on alunperin kehitetty konsulttiliiketoiminnan tarpeeseen, jossa kuvallinen, määrämuotoinen raportti syntyy paikan päällä valmiiksi puolittamalla raportointiin käytetyn ajan. Valmiit konsulttiliiketoiminnan mobiilisti täytettävät asiakirjapohjat madalsivat käyttöönottoa. Nykyisin Ramboll, Sweco, Granlund, Vahanen ja sadat pienemmät konsulttitalot hyödyntävät Kotoprota liiketoiminnassaan.

Tästä 7 minuutin videosta näet miten Kotoprota käytetään konsulttiliiketoiminnassa

Hyvin sukkelaan konsultti pääsi antamaan kännykästään työn dokumentointiin ventovieraalle tekijälle linkin, josta työntekijä pääsi omalla kännykällään dokumentoimaan omat kriittiset työvaiheensa. Alihankkijan oman tekemisen dokumentointi tuli luontevaksi osaksi työkokonaisuutta ja se tuli maksuperusteeksi.

Käytön laajentuessa rakennusliike- ja urakointitoimintaan laatudokumentoinnin välineeksi käyttäjät pystyivät luomaan omia toimintaympäristöjään ja monistamaan tätä kehittämäänsä toimintaympäristöalustaa seuraaviin hankkeisiin. Saneeraushankkeet poikkesivat uudishankkeista ja omakotirakennukset kerrostaloista.

Kotopro on mukana Asumisen Tulevaisuus -hankkeessa. Tämä Business Finlandin hanke systematisoi tämän tiedonkeruun palvelemaan tulevaa koko hankkeen elinkaaren uudenlaisella avoimella alustalla.

Syy, miksi me olemme hankkeessa mukana, on se, että olemme saaneet läpimurron lattiatason tiedonkeruussa. Kaikki – siis ihan kaikki – kirvesmiehestä piipunpellin asentajaan, suunnittelijasta viranomaiseen – osallistuvat omalla kännykällään oman tekemisen dokumentointiin. Puhutaan alihankintaverkoston orkestroinnista. Kotoprohon kirjataan päivittäin 20 000 valokuvaa ja 100 000 merkintää.

Johtamisen automatisointi on seuraava kehitysaskel. Rakennusalan tuottavuutta mitataan uusilla mittareilla. Lattiatason tiedonkeruun vakiointi ja systematisointi ei pelkästään anna uudenlaista loikkaa laadun kehittämiselle vaan se siivittää rakennusalaa aivan uudenlaiseen johtamis- ja mittarointimaailmaan.

Haluatko kuulla lisää? Kotopron käyttöönotto on helppo ja käyttäminen on vielä helpompaa. Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme.

Samuli Suomala

Toimitusjohtaja

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
  • Hidden
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.