Saisiko olla lisää aikaa pienyrittäjälle?

Tyytyväiset asiakkaat tarkoittavat jatkuvaa tulovirtaa ja huolettomampaa kauneushoitolayrittäjää.  Luotettavan ja tyytyväisen asiakaskunnan rakentaminen pitää sisällään lukuisia tehtäviä ja toimenpiteitä varsinaisen hoitotyön lisäksi. Hoitolapalvelut tuottavat paljon hyvinvointia, mutta eivät ole elämän välttämättömyyksiä. Alan kova kilpailu edellyttää yrittäjältä paitsi vankkaa ammattitaitoa, myös kykyä erottautua ja luoda luottamuksellinen ja asiantunteva suhde asiakkaaseen.

 

Kauneushoitolayrittäjä on usein yksin tai muutaman henkilön kanssa yhdessä toimiva pienyrittäjä. Ajankäytön jakaminen laskutettavan- ja asiakastyön välillä on suoraan suhteessa yrityksen tuottamaan tulokseen ja hoitojen katteeseen. Pienyrittäjällä ajanhallinta on jatkuvaa tasapainoilua palvelun tuottamisen, siihen käytettävän suunnittelun, yrityksen jokapäiväisten asioiden ja tehtävien hoidon ja asiakkaalle kiireettömän tunnelman ja ensiluokkaisen palvelun luomiseen käytettävän ajan välillä. Välinehuolto, siivous, laskutus, sosiaalinen media ja markkinointi vievät leijonanosan yrittäjän ajasta. Mistä yrittäjä voisi nipistää aikaa kaiken tekemiseen, kun sitä ei voi ottaa pois asiakkaan ajasta palvelun laadun kärsimättä?

 

Myös kauneudenhoitoalalla tiedolla johtaminen ja rutiinitöiden systemaattinen dokumentointi paitsi säästää yrittäjän aikaa ja auttaa keskittymään oleellisiin asioihin myös helpottaa tekemään päätöksiä tiedon, ei ”minusta tuntuu” – ajatuksen avulla. Helpottaisiko yrittäjän arkea, jos asiakkaan koko hoitohistoria olisi helposti löydettävässä muodossa? Entä jos työn ohessa voisi vaikka sanella puutelistan ja jakaa sen suoraan tavaran toimittajalle tilauksena?

 

Mitenkäs se lomamatka sujui? Ja voiko koira jo paremmin?

 

Kotopron valmiisiin lomakkeisiin voidaan kirjata niin asiakkaan hoitokäynnit, kotihoito-ohjeet, ennen- ja jälkeen, kuvat kuin asiakaspalautteet. Näin tiedetään, miten hoidot ja käytetyt tuotteet toimivat, miten asiakas koki hoidon ja millaisia tuloksi hoito tuotti. Mitä tarkemmin hoito on dokumentoitu, sitä paremmin ja yksilöllisemmin hoitoa voidaan räätälöidä seuraavalla kerralla. Asiakkaan kanssa jaetut, dokumentoidut tulokset motivoivat asiakasta kotihoidossa ja lisäävät luottamusta palvelun tuottajaan, mikä lisää asiakastyytyväisyyttä ja sitouttaa asiakasta.

 

Kotopron päiväkirja ominaisuudella voidaan pitää kirjaa välinehuollon liuosten vaihdosta, kirjata valmiisiin taulukoihin tuotteiden ja tarvikkeiden puutelistoja, seurata omavalvontasuunnitelmasta siivoussuunnitelman toteutusta ja ottaa kuvia kuiteista kuluveloituslaskuja varten.  Kaikein tiedon voi tarpeen  mukaan jakaa muiden työntekijöiden tai yrittäjien tai vaikkapa kirjanpitäjän kanssa. Kirjaamalla rutiininomaisia tietoja arjesta lyhenee muistettavien asioiden lista ja aikaa ja voimia vapautuu tärkeimpään; asiakkaan kohtaamiseen ja henkilökohtaiseen palveluun.

Lue lisää Kotoprosta kauneudenhoitoalan ammattilaiselle ja tilaa ilmainen kokeilu.
 

PS.Suomen kosmetologiyhdistyksen jäsenenä saat jäsenetuna Kotopron kauneushoitola- tai maahantuojapaketin. Kysy lisää taru.huokuniemi@kotopro.fi tai erika.kuoppa@kosmetologitsky.fi

 

Taru Huokuniemi

Digisovellusasiantuntija, kauneushoitolayrittäjä

taru.huokuniemi@kotopro.fi

+358 40 7612822

 

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.