Laatu- rakentamisen viides ulottuvuus

Alussa oli suo, kuokka jne. Kolme vuotta sitten, tullessani Kotoprolle, löysin täältä tavattoman kätevän ja edistyksellisen mobiilisti toimivan dokumentointisovelluksen. Löytyy se täällä vieläkin – ja lisäksi yli 700 maksavan asiakkaan ja 30 000 valtuutetun käyttäjän kännykästä ja vielä entistäkin kätevämpänä.

Mutta ei se kuvalliseen dokumentointiin jäänyt. Pari vuotta sitten Tekes päätti uskoa samaan ideaan kuin me. Keksittiin – ja toteutettiin – slogan: ”Puhu, kuvaa, jaa”. Paino sanalla jaa. Kielenkäyttöön vakiintui käsitte alihankintaverkoston laatujohtaminen, myös orkestroinnista puhutaan.

Pitkäksi aikaa ei jääty tästäkään nautiskelemaan; nyt ollaan Business Finlandin Asumisen tulevaisuus -hankkeessa ja kehitetään Kotoprosta yhteisöllistä tiedonkeruualustaa. Aluksi mennään rakennus- ja kiinteistöklusteriin ja siitä muille toimialoille. Yhdistellään tietoa eri lähteistä, rakennetaan mittarinäkymiä ja tuetaan organisaatioiden tiedolla johtamista. Ja lopulta visiona on olla edelläkävijä johtamisen automatisoinnissa.

“No onko tuossa jotain uutta?”, kysyy joku. Äkkiseltään katsottuna ei, mutta tarkemmin katsottuna kyllä. Minulla on pitkä ura IT-alalla lähinnä kiinteistötieto- ja ERP- järjestelmien parissa ja tiedän kuinka kehittyneet järjestelmät myllyttävät suunnitelmista malleja, murskaavat numeroista katteita, kokoavat nimikkeistä tuotteita jne. Mutta missä on laatu? Siis se ihan kentältä tuleva tieto siitä, kuinka mikäkin työvaihe tuli lopulta toteutettua.

Nyt ollaankin ensimmäisen kerran sen äärellä, että kenttäoloissa havainnoin todennettu ja dokumentoitu laatu, tai sen puute, tulee olemaan oleellinen osa johdon päätöksentekoa. Taannoin joku keksi, että rakennusprojektissa aika on neljäs ulottuvuus. Olisiko laatu se viides?

Tilaa esittely ja ilmainen koekäyttö

 

Matti Ahonen

Myyntipäälikkö

matti.ahonen@kotopro.fi

+358 442 383 720

 

Jaa tämä artikkeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Samankaltaisia uutisia

Lataa esimerkkiraportti

Get the coolest tips and tricks today

This ebook will change everything you ever thought about relationships and attachment. Find the secret to connecting better and faster

Lataa opas napista

Täytä yhteystietosi ladataksesi esimerkkiraportin.
    Kotopro käyttää rekisteritietoja markkinointiin (ml. sähköinen suoramarkkinointi) ja sen kohdentamiseen lainsäädännön sallimissa rajoissa. Lisätietoja rekisteristä ja tietojen käytöstä saat tietosuojaselosteestamme: tietosuojaseloste
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.