Kotopro käyttöön uudenlaisessa oppimismetodissa
9.8.2018
Enää ei tarvitse jäädä ylitöihin raporttia puhtaaksikirjoittamaan
3.10.2018

Älä kehu rakentamisen laatua, jos dokumentointi laiminlyödään

Toistuvat uutiset rakentamisen huonosta laadusta eivät ota laantuakseen. Kaunista, harmonista ja helposti ostettavaa osataan tehdä, mutta samaan aikaan kuullaan kamalia uutisia vuoden vanhoista hankkeista. Kosteutta, hometta, vedon tunnetta, vuotoja, useiden järjestelmien yhteensovittamisongelmia, lattiakaadot väärin ja niin edelleen.

 

Paranna laatua systemaattisella dokumentoinnilla

Pystytkö hankkeen valmistuttua todistamaan kuvin, miten salaojat on asennettu, mitä soraa on käytetty tai miten sokkelin vedeneristys on asennettu? Löytyvätkö teknisten laitteiden käyttöohjeet loogisesti joka hankkeessa samasta paikasta? Tiedätkö, missä on palokatkojen asennuksen dokumentointi tai löytyvätkö niiden tuotesertifikaatit johdonmukaisella ja aukottomalla tavalla?

Onko nykytila se, että hankkeen luovutusvaiheessa aletaan kokoamaan mappeja, joissa on teknistä dataa? Tai annetaanko tilaajalle muistitikku, jossa on paljon kuvia, jotka harvoin palvelevat tulevaa käyttöä ja huoltoa?

Miksi systemaattinen mekanismi kaikkien osapuolten dokumentointiin puuttuu?

Meillä Kotoprossa luotetaan ja uskotaan yksilön osaamiseen ja vastuuseen. Kaikki pyrkivät parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

 

Rakentamisen kuuma peruna on alihankintaverkoston orkestrointi

Olet todennäköisesti kuullut verkostoituneen liiketoiminnan johtamiseen tehdystä innovaatiosta, jossa hankkeen kaikki osapuolet, kuten suunnittelijat, rakentajat ja valvojat, kirjaavat tai sanelevat (Kotopro muuttaa puheen tekstiksi) omat kriittiset työvaiheensa kuvin, tekstein ja videoin yhteiseen pilvessä toimivaan mobiilidokumentointisovellukseen, josta ne ovat kaikkien osapuolten saatavilla.

Kotopron ansiosta voidaan vihdoin kerätä systemaattisesti kaikkien osapuolten asennuksen ja valvonnan dokumentointi palvelemaan tulevaa käyttöä.

 

Reaaliaikanen ja läpinäkyvä dokumentointi nostaa laatua

Tutustu järjestelmään, joka on helppo ottaa käyttöön ja vielä helpompi käyttää. Kotopro antaa aivan uudenlaisen asiakaskokemuksen ja kilpailuedun.

Samuli Suomala, RI
Kotopro Oy,
Toimitusjohtaja